Theo: Holede indspil til odds 500

Og mange andre røverhistorier fra det danske spillemiljø

Theo Jørgensen genopfrisker gode historier fra store personligheder i det danske spillemiljø. (Foto: Neil Stoddart)
Theo Jørgensen genopfrisker gode historier fra store personligheder i det danske spillemiljø. (Foto: Neil Stoddart)

Jeg har igen haft fornøjelsen af at tilbringe tid med nogle af de gamle legender i spillemiljøet, som jeg samtidig er så heldig at kunne kalde gode venner. Det geniale ved at være så glemsom som undertegnede er, når de fortæller nogle af de gamle historier igen.

Nogle af historierne er så fantastiske, at Villy Betjent bare lige skal starte på dem, før jeg husker hver lille ting, mens andre skal genopfriskes. Det fantastiske ved at have flere af de gamle legender samlet på samme tid er, at en af Villys historier kan starte en lavine, så du kun behøver at læne dig tilbage og nyde livet med et glas vin i hånden.

F.eks. sad vi her den anden dag og snakkede, og jeg nævnte tilfældigt, at Phil Laak (amerikansk poker- og backgammonspiller) var i byen, og jeg skulle samme aften have været ind og se Rasmus Nøhr sammen med gutten, siden Rasmus spillede i Greve. Da jeg dog allerede havde lavet aftale med legenderne, blev det derfor ikke til noget.

Læs også:

Se også: Rekord: Spillede poker 115 timer i træk

Vi kom så ind på Laaks rekord med 115 timers cashgame i træk, hvilket skete på Bellagio under World Series of Poker i 2010.

Personligt er det ikke noget, der imponerer synderligt meget, da jeg selv i de gamle Vesterbro-dage flere gange rundede 36 timers poker i rap helt frivilligt, og når du først er 'over muren', ved jeg, at der har været syge eksempler. Men det var ingenting i forhold til legenderne.

Spillede fire dage i træk

Først kom 'Anden' med den her historie:

'Villy kan du huske spilleklubben nede i Dybbølsgade? Der var mandagssjakket, som startede kl 18.00. Siden jeg havde regnskaber, der skulle laves på arbejdet, kom jeg 20 minutter for sent, så jeg blev nummer to på ventelisten. Da det plejede at gå stærkt med udskiftningen, satte jeg mig ind ved siden af og ventede. Der gik da heller ikke særligt lang tid, før den første var færdig, og jeg var den næste i køen til at få plads.

Da jeg stadig ikke havde fået plads kl. 00.30 om natten, valgte jeg at tage hjem, siden jeg dengang boede i Ringsted og skulle på arbejde dagen efter (hvilket jeg i en indskudt sætning måtte tilkendegive langt fra var den dummeste beslutning, han havde taget.)

Nå, men jeg kom forbi igen om fredagen efter arbejde og Theo, gæt hvem der sad der: DET GJORDE DE SAMME OTTE PERSONER, HVOR IKKE EN ENESTE AF DEM HAVDE HOLDT PAUSE. Det havde været ret vildt, hvis det havde udviklet sig til en principsag fra min side om, at jeg skulle blive, indtil der blev en plads fri, siden jeg nu allerede havde ventet i mere end fem timer.'

Hvilket jeg igen måtte give ham ret i ...

Kan du huske Hans med øret?

Det startede så legenden over alle legender. Betjenten kom nu på banen. Først kiggede han vantro på Anden og mig. Ikke fordi han satte spørgsmålstegn ved sandheden i historien, for han vidste tilsyneladende, at det var sandt, så vi skal ikke udelukke, at han var en af de otte personer. Mere fordi vi to syntes, det var noget specielt over den.

Jeg overlader hermed ordet til Villy Betjent:

'Anden, kan du huske Hans med Øret? Jeg spillede engang med ham, hvor han var kommet direkte fra byen af, efter han havde været ude og købe nye sko, som han havde på. Derefter spillede vi fire dage i rap uden pause og endte så på druk i 24 timer.

Men da vi så sidder på et af de sidste værtshuse siger Hans, at nu bliver han nødt til at komme videre. Han skulle ud og købe nye sko?!

Ja, det viste sig, at siden han havde en del fodsved, og skoene jo ikke havde haft en pause i fem døgn, var de gået i forrådnelse og lige til at smide ud.

Stik den.'

Læs også:

Se også: Theo: Røverhistorier fra Baden

Jeg kan bare konstatere, at der er en grund til, at legender er legender.

Så var det min tur til at komme med en historie. Ikke ligefrem verdens nemmeste spot at stå i, men man kan vel altid hive en historie frem fra de varme lande. Selvfølgelig kan mine historier ikke konkurrere på deres niveau, men det betyder så ikke, at jeg tier stille. Vi spiller en del golf, og der sker engang imellem ting, man ikke tror på skete, hvis det ikke var, fordi man selv så det.

Golfens fiflere

Det er en jungle derude på golfbanen, og jeg vurderer nøgternt, at hvis du kan komme i klubhuset med et plus på kontoen efter en runde med drenge, som vi i dagens anledning kan kalde Wass Missing, Horten Molm og Sasper Jolpe, kan du gå direkte ind på Europa Touren. Det kan ikke tælles på hænder og tæer de gange, hvor jeg har været ude og spille med dem, hvor de 'tilfældigvis' spiller deres livs runde og selvfølgelig ikke har fiflet med deres golfhandicap.

Jeg spillede selv mit livs runde her den anden dag, hvor jeg kom i klubhuset med et minus på 400 kroner.

Anyways.

Læs også:

Se også: Vandt to mio. på golfvæddemål

De drenge er ude og spille en runde, hvor manden vi kalder hr. Molm ligger ca. 15 meter uden for green. Da han skal sænke den for overhovedet at få et point, virker det omsonst, men hr. Molm er ikke lige en gut, der ikke giver den chancen alligevel.

Så når han derudover også er en af verdens mest langsomme golfere, sker det engang imellem, at andre inklusiv mig selv ikke kan klare det i nerverne og begynder at skynde på gutten. Hvilket også skete denne gang.

Manden, vi kalder hr. Missing, råber til ham, at han bare skal samle den bold op, så de kan komme videre, og her begynder det sjove.

500 gange pengene

Hr. Molm vil give den chancen. Hr. Missing siger, at han kan få 200 gange pengene på, om han sænker den. Hr. Molm vurderer, at 200 gange ikke er nok og vil have 1000 gange pengene. Hr. Missing bliver irriteret over, at det nu trækker endnu mere ud og giver ham 500 gange pengene på betingelse af, at han minimum stikker 500 kroner ud.

Hr. Molm vurderer for og imod og spørger så, om Hr. Missing kan betale, hvis 'uheldet' er ude. Det bekræfter hr. Missing, at han kan. Seks sekunder senere ligger bolden i koppen, og hr. Missing er en kvart million fattigere.

Derudover har han lige ni huller mere, han skal spille, hvor han er indlagt til at høre om hr. Molms gyldne slag i ca. to ud af to timer. Lækker bag-ni man lige skal ud og spille der ...

Næste stop EPT Berlin

Med hensyn til pokeren præsterede jeg at ryge ud af både European Poker Tour Madrid og Campione med JJ. Begge gange kunne, skulle og burde jeg måske have spillet dem anderledes. I hvert fald her i bagklogskabens ulideligt klare lys.

Første gang kaldte jeg et fire-bet i position med JJ og var ude imod 96s, hvor floppet var 578 rainbow, som jeg så ikke kom væk fra.

Den næste fire-bettede jeg ude af position og blev kaldt af A3 off, hvor floppet så er 933, og jeg igen ikke kan komme væk.

Dybt usmageligt, men så har jeg jo lykkeligt glemt alt om de gange, jeg selv har fire-bettet med 69s og ramt (at kalde et fire-bet med A3 off kommer aldrig til at ske). Jeg satser på revanche nede i Berlin til EPT'en, der starter 16. april. Som vanligt vil jeg opdatere på min Facebook-side.

Good luck out there

Theo

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste

Skærm

Hent flere