Jannick skrev pokerhistorie til 4,8 mio.

Jannick Wrang blev den tredje dansker vinder i træk på European Poker Tour

Jannick Wrang skrev pokerhistorie ved at blive den tredje dansker i træk til at vinde på European Poker Tour. (Foto: Neil Stoddart)
Jannick Wrang skrev pokerhistorie ved at blive den tredje dansker i træk til at vinde på European Poker Tour. (Foto: Neil Stoddart)

Siden Allan Bækkes triumf til EPT Snowfest i 2010 har danske pokerspillere ikke gjort sig synderligt bemærket på European Poker Tour. Lige indtil den sidste måneds tid.

I poker har 'skrub' det med at komme i stimer.

Først vandt Mickey Petersen EPT København, så vandt Frederik Brink Jensen den efterfølgende turnering i Madrid, og i nat blev Jannick Wrang så den tredje danske vinder i træk på European Poker Tour efter et maraton-finalebord i den italienske enklave Campione.

Det er første gang i EPT'ens otte sæsoner, at spillere fra samme land vinder tre i træk, og Danmark er nu noteret for syv EPT-sejre - samme antal som Sverige.

Næsten 14 timer skulle der spilles ved finalebordet, før Jannick Wrang henad 4-tiden i morges kunne hæve armene i triumf og modtage en førstepræmiecheck på lige knap 4,8 millioner kroner.

Læs også:

Se også: Planen er at overtage pokerverdenen ...Se også: Årets største danske pokertriumf

Den 31-årige danske pokerpro med de fynske aner var chipleader en stor del af finalebordet og slap det aldrig efter at have slået tyske Mario Nagel ud på sjettepladsen med QQ mod AQ i en all-in preflop-pot.

Spillet var meget aggressivt og fire-bet-bluff et move, som blev hyppigt benyttet ... og flere gange vist op.

Heads-up (HU) fik Jannick Wrang den værst tænkelige modstander i form af Olivier Busquet, som er en af verdens førende HU sit-and-go-spillere. Amerikaneren blev først kendt som 'livb112' på Full Tilt, hvor han kan fremvise et plus på $1,7 millioner i sng'er. Siden blev han som 'Adonis112' på PokerStars den første til at runde en $1 million i overskud i sng'er på verdens største pokersite.

'Sygt finalebord'

- Jeg håbede virkelig på, at Olivier bustede, da han var all-in (med fire spillere tilbage), for han er en meget hård modstander. Faktisk var alle ret hårde, det var et sygt finalebord, sagde Jannick Wrang efter sejren.

Med to tilbage fik Busquet hentet noget af danskerens forspring, og på et tidspunkt var de næsten lige i chips.

I den afgørende hånd efter 75 minutters heads-up-spil havde Wrang dog trukket fra igen og sikret et 3-1 chiplead. Danskeren skubbede ind over et raise fra amerikaneren og var umiddelbart bagud med sin A6 mod A9. Fire hjertere på boardet senere, og danskerens nutflush sikrede ham den historiske sejr.

- Selvfølgelig er jeg glad. Jeg har ventet på det her i mange år, men jeg er også ret busted efter fem dage. Jeg kendte til Busquets ry som head-up-spiller og var ikke bange for ham, men jeg vidste også, at det ikke ville blive let. Finalen varede 14 timer mod nogle meget stærke modstandere. Det var brutalt, sagde Jannick Wrang.

Læs også:

Se også: Dansk haj i toppen af ranglisteSe også: Wrang glippede finalebordet

Hidtil har han præsteret sine største resultater online i Pot-limit Omaha-cashgames og til blandt andet Spring Championship of Online Poker (SCOOP). Indtil triumfen i Campione var Jannick Wrangs største liveresultater en 16. plads til EPT London i 2010, en runner-up-placering i en $1070 Deep Stack-turnering på Venetian i Las Vegas og så to mindre sejre i EPT-sideturneringer.

€5300 EPT Campione

1. Jannick Wrang (Danmark) €640.000

2. Olivier Busquet (USA) €430.000

3. Fabrice Soulier (Frankrig) € 240.000

4. Balazs Botond (Ungarn) €157.000

5. Koen De Visscher (Belgien) €124.000

6. Mario Nagel (Tyskland) € 92.000

7. Stefano Puccilli (Italien) €71.500

8. Robin Ylitalo (Sverige) € 54.000

570 spillere deltog

1 af 4 Sejren var lige knap 4,8 millioner kroner værd og er uden sammenligning pokerkarrierens største. (Foto: Neil Stoddart)
2 af 4 Den sidste modstander var Olivier Busquet, som regnes for at være en af verdens bedste heads-up-turneringspillere. (Foto: Neil Stoddart)
3 af 4 Finalebordet blev et af EPT-historiens længste. Det varede næsten 14 timer, og der var frygt for, at spillet måtte genoptages søndag, da kasinoet i Campione skal lukke kl. 5.00. (Foto: Neil Stoddart)
4 af 4 Jannick Wrang skrev pokerhistorie ved at blive den tredje dansker i træk til at vinde på European Poker Tour. (Foto: Neil Stoddart)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste

Skærm

Hent flere