21-årig vinder 43 pokermillioner

Joseph Cada slog Peter Eastgates rekord og blev den yngste vinder af World Series of Poker Main Event nogensinde

Joseph Cada indrømmede før heads up-dysten, at han på finalebordet havde været "lidt heldig". (Foto: AP)
Joseph Cada indrømmede før heads up-dysten, at han på finalebordet havde været "lidt heldig". (Foto: AP)

Peter Eastgate fik kun lov til at være den yngste pokerverdensmester i et år.

Her til formiddag besejrede amerikanske Joseph Cada nemlig sin noget ældre landsmand Darvin Moon, da de heads up dystede på Rio-kasinoet i Las Vegas om sejren i World Series of Poker Main Event og nok så vigtigt 43 millioner kroner i førstepræmie - omregnet med den lave dollarkurs vel at mærke.

Skovhuggeren Darvin Moon bliver dog ikke helt snydt. Han kan hæve 26 millioner kroner for sin andenplads.

Først 18. november fylder onlineproen Cada 22 år, og han er dermed 340 dage yngre, end da Peter Eastgate triumfede til WSOP.

Heads up-dysten var kulminationen på verdens største pokerturnering, der begyndte i juli måned 6494 deltagere, som hver havde betalt $10.000 for at spille med om æren og de mange millioner. Når finalebordet først bliver spillet i november, skyldes det hensyn til amerikansk tv.

Unge Cada havde et dominerende chiplead ved starten af dagen, men det bølgede frem og tilbage gennem de 87 hænder, duellanterne nåede at spille, før det hele var afgjort.

Kæmpe call

Darvin Moon halede ind allerede i første hånd, hvor han sad med et par damer mod Joseph Cadas 99. Spillerne endte ikke all-in, men allerede der nærmede Moon sig.

I en periode havde den 46-årige skovarbejder fra Maryland en klar føring, indtil Joseph Cada laver et kæmpe call for sit turneringsliv.

Cada raiser fra knappen til tre mio. chips, og Moon caller. Floppet kommer Tc-9h-5d, som begge spillere checker. Turn er Td, som Moon checker, og nu better Cada tre millioner, hvorefter Moon rykker all-in.

Den unge pokerpro vrider sig og ender med at calle vel vidende, at han er klart dækket i chips af sin ældre modstander.

Cada viser Jh-9d og to par mod Moons 8s-7s og åben-endede straighttræk. River er en treer, og Cada dobbler og tager chipleadet.

Nierne holdt hele vejen

Otte hænder senere ender de all-igen. Denne gang preflop.

Joseph Cada re-raiser med 99 og bliver kaldt af Moons QJs.

Denen gang holder nierne, og Joseph Cada kan nu kalde sig pokerverdensmester det seneste år, mens han nyder saldoen på sin konto, der pludselig er steget med 8,5 millioner dollar (dog skal der i USA betales skat af den slags om end noget mindre takster end i Danmark, så han skal huske at sætte penge af til skat).

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste

Skærm

Hent flere