Spiller poker for Rwanda

Under projektet 'Syv dage for Rwanda' forsøger danske pokerspillere at samle 250.000 kroner sammen til et universitets-projekt i Kigali

Danske pokerspillere forsøger i den kommende uge at samle 250.000 kroner sammen til et skoleprojekt i Rwanda. (Foto: Colourbox)
Danske pokerspillere forsøger i den kommende uge at samle 250.000 kroner sammen til et skoleprojekt i Rwanda. (Foto: Colourbox)

Normalt er poker et røverkapitalitisk spil, hvor det gælder om at flå sine modstandere for flest mulige skillinger. Fra 9.-15- november får danske pokerspillere dog muligheden for at vise, at de kan se lidt ud over egen næsetip.

'Syv dage for Rwanda' prøver at rejse 250.000 kroner gennem donationer fra pokerspillere og dele af rake (spilleafgift) fra samarbejdende pokersites. Pengene skal bruges til at købe land til et universitet i Rwandas hovedstad Kigali.

Idémanden hedder Thijs van Tilburg. Han er kaospilot, bestyrelsesmedlem i NGO'en Educat, der står bag skoleprojektet i Rwanda, og ikke mindst pokerspiller, kendt som Turbofluen på pokernet.dk.

- Jeg fik ideen for to år siden, hvor jeg sad sammen med en ven og følte mig lidt heldig her i livet. Nu har jeg tiden og overskuddet til at gøre noget, som giver lidt større mening, siger Thijs van Tilburg om baggrunden for projektet.

5000 kroner pr. heads up

Projektet arbejder sammen med PokerStars, Bet24, ClassicPoker, 5betpoker og Powerpoker, som på hver sin måde giver en hånd.

- Fire ud af fem sites giver en del af den rake, som spillerne generer, så hvis vi kan flytte folk over på de sites i den uge, så vil det virkelig rykke, siger Thijs van Tilburg.

Han kan også selv tjene en del penge til projektet ved at slå pokernet.dk bagmand Michael 'DanTheMan' Strunge, som har lovet at donere 5000 kroner for hver heads up-match ud af 19 i alt, som han taber til Thijs.

Donationer allerede i hus

Derudover har blandt andre PokerStars allerede givet 10.000 dollar til projektet, ligesom pokerspilleren Anders 'hahila' Hansen har doneret 50.000 kroner.

- Vi ønsker at vise, at danske pokerspillere ikke er nogle virkelighedsfjerne unge mænd ved deres bærbare computere, der mest tænker på egen kapitalbeholdning, siger Anders Hansen.

Ved de udvalgte sites vil der ugen igennem bliver spillet særlige turneringer, hvor raken går til velgørenhed. Bet24 afholder eksempelvis $1100 highroller-turnering, hvor der går $100 pr. spiller til projektet, ligesom PokerStars donerer tilmeldingsgebyrer fra to turneringer, hvor de endda adder i alt $10.000 til præmiepuljerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste

Skærm

Hent flere