Pokerlegende udgiver selvbiografi

Doyle Brunsons selvbiografi 'Godfather of Poker' kommer i handelen 11. november

Doyle Brunson skriver autografer under sommerens World Series of Poker. (Foto: Jakob Jørgensen)
Doyle Brunson skriver autografer under sommerens World Series of Poker. (Foto: Jakob Jørgensen)

"Når en mand peger en pistol mod dit hoved, skal du hurtigt vurdere situationen".

Sådan begynder pokerlegenden Doyle Brunson sin selvbiografi 'Godfather of Poker', som udkommer i USA, Canada og naturligvis derfor også i internetboghandler om en uge.

Det er 19. april 1998 og dagen efter, at Doyle Brunson vandt sit ottende World Series of Poker-armbånd. Bevæbnede mand overfalder ham og konen Louise i hjemmet i Las Vegas. Mændene kaster Brunson ind af døren, hvor den aldrende mand råber "jeg får et hjerteslag".

Historien om overfaldet er en af mange fra den farverige gamblers liv. Fra tiden som barn i Texas, hvor faderen også var pokerspiller, til nu, hvor pokerboomet har gjort ham til en stjerne i USA.

Allerede i 1958 spillede den nu 76-årige Doyle Brunson for første gang pokervarianten Texas hold'em, og i 1972 deltog han for første gang til World Series of Poker.

Han var dog ikke meget for omtale i pressen og tvivlede på, at det ville være en særlig god strategi at vinde en turnering: "Jeg var bange for, hvilken omtale det ville bringe med sig at vinde denne turnering, og hvilken skam det ville bringe over min familie."

Texas Dolly

Udover 'Pokerens gudfar' bliver Doyle Brunson også kaldt Texas Dolly. Et kælenavn, som den legendariske gambler Jimmy 'The Greek' Snyder gav texaneren, da Doyle nægtede at lade ham bruge sit efternavn. I stedet blev han så kaldt Texas Doyle og senere Texas Dolly.

I pokerverdenen er han også blevet udødeliggjort på grund af hånden 10-2, som to år i træk vandt ham hovedturneringen ved World Series of Poker. Selv er han ikke så begejstret for den: "Jeg er faktisk ikke så vild med at blive udødeliggjort i forbindelse med 10-2, for det er ikke en kvalitetshånd.

Som forfatter har Doyle Brunson forlængst gjort sig bemærket, da han allerede i slutningen af 70'erne skrev pokerbiblen over alle, strategibogen 'Super Systems' - eller som den hed, da den kun florerede i pokermiljøet 'How I won a million dollars playing poker'. Den er stadig en bestseller den dag i dag.

'Godfather of Poker' er på 372 sider og får en vejledende pris i USA på $26,95.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste

Skærm

Hent flere