Poker på internet kan være strafbart

Arbejdsløs mand er blevet idømt bøde på 5000 kroner, fordi han dagligt spillede poker på nettet. Gevinst på 194.000 kroner havner i statskassen

En stor gruppe mennesker, der jævnligt spiller poker på internettet, overtræder sandsynligvis straffeloven og står til bøder. Det er konklusionen, efter at Østre Landsret netop har fundet en 34-årig mand skyldig.

- Med dommen kriminaliserer man alle dem, der sidder og spiller på nettet, mener mandens forsvarer, advokat Finn Bachmann.

Han finder dommen forkert og siger, at han nu vil søge om tilladelse til at gå videre med sagen til Højesteret, fordi den har principiel betydning.

Næsten dagligt spillede den arbejdsløse mand i løbet af et år. Det foregik på computere hjemme hos ham selv og hos vennerne. Tiltalen drejede sig om, at han overtrådte straffelovens paragraf om at søge erhverv ved hasardspil, som ikke er tilladt.

Ud over bødestraffen på i alt 5000 kroner mistede han gevinsten ved spillet - 194.000 kroner blev nemlig konfiskeret af landsretten.

I Københavns Byret var han blevet frifundet, men anklagemyndigheden ankede og fik altså medhold i landsretten.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste

Skærm

Hent flere