Skat kigger på Eastgate

Peter Eastgate skal sandsynligvis betale halvdelen af sine mange poker-millioner til skattevæsenet

Peter Eastgate var den store triumfator ved World Series of Poker. (Foto: AP)
Peter Eastgate var den store triumfator ved World Series of Poker. (Foto: AP)

Danske Peter Eastgate, der tidligere på dagen vandt omkring 53 millioner danske kroner i World Series of Poker, må sandsynligvis afgive en stor del af sin indkomst til skattefar.

En specialgruppe under SKAT undersøger for tiden de 30 bedste danske pokerspillere og dermed også Eastgate.

- Vi indkalder dem til møder og beder dem om at redegøre for deres gevinster og tab, siger Carsten Grøngaard, der er afdelingsleder i SKATs E-handelsgruppe, til pola.dk.

- Det er jo nemt nok at finde frem til de danskere, som vinder mange penge i poker. Medierne omtaler dem, og de mange pokersites og databaser på nettet er også fulde af oplysninger om spillerne og deres gevinster. Derfor kører vi i øjeblikket et projekt, hvor vi ser de bedste 30 danskere efter i sømmene, siger Grøngaard.

Hvis den danske pokerhelt er fuldt skattepligtig i Danmark, så tæller gevinsten i forhold til hans årsindkomst, og så skal der sandsynligvis betales topskat af de mange dollars, og så er det pludselig staten, der har scoret hovedgevinsten ved pokerbordet i Las Vegas.

- Reglerne siger, at personer, som har fuld skattepligt i Danmark, skal betale fuld marginalbeskatning af deres gevinster, som er vundet uden for EU-lande. Der er tale om nettobeskatning fra år til år, og det vil sige, at dokumenterede tab kan trækkes fra, men kun i det år, tabet har været, fortæller Carsten Grøngaard.

- Hvis man vinder to millioner i 2008 og taber en million samme år, så drejer det sig om beskatning af en million. Men det gælder kun, når pengene er vundet udenfor EU. Hvis pengene er vundet i et EU-land, er reglerne anderledes. Så skal man betale gevinstskat i det land, pengene er vundet, og man slipper for yderligere beskatning i Danmark, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste

Skærm

Hent flere