Eastgate er verdensmester

Danske Peter Eastgate har besejret russiske Ivan Demidov i finalen i World Series of Poker og indkasserer 53 millioner danske kroner

Peter Eastgate gjorde rent bord i finalen i World Series of Poker. Den nye verdensmester henter 53 millioner kroner for bedriften. (Foto: Benjamin Kürstein)
Peter Eastgate gjorde rent bord i finalen i World Series of Poker. Den nye verdensmester henter 53 millioner kroner for bedriften. (Foto: Benjamin Kürstein)

LAS VEGAS (ekstrabladet.dk): Peter Eastgate har skrevet pokerhistorie. Han har netop vundet finalen i World Series of Poker og indkasserer samtidig 53 millioner danske kroner.

Sådan forløb finalen:

11.35: Flop: ruder to, hjerter konge, klør tre

Turn: klør fire

River spar syv

Ivan. Checker.

Peter better to millioner.

Ivan raiser til seks millioner.

Peter kalder.

Ivan er all in

Peter kalder , viser et wheel og vinder

11.30: Pausen er slut.

Chipscount er som følger:

Ivan: 16.450.000 chips

Peter: 120.420.000 cips

11.07: Første All-in - efter to timer og 54 minutter. Peter bruger sin highstack og presser Demidov. Han smider med det samme!

Pause i tyve minutter.

11.05: Endnu en kæmpe pot ryger over til Eastgate.

Ivan er nede omkring 20 millioner i chips.

11.00: Peter vinder en pot på 35 millioner. Ivan forsøger at bluffe med es høj, men Peter viser en flush i ruder. Og så begynder danskerne at synge ved ringside. Ivan er nede på 28 millioner i chips,mens Peter har 108.000.000. Sådan kan vi li det!

Udviklingen ved finalebordet overrasker Dennis Phillips, der røg ud på en tredjeplads.

- Peter har overrasket mig positivt. Inden finalen gik i gang, var jeg sikker på, at Ivan ville skubbe rundt med ham. Det har han ikke gjort. Peter er meget overbevisende, siger Dennis Phillips til ekstrabladet.dk

- Hvem tror du vinder?

- Indtil finalen gik i gang, var jeg sikker på, at Ivan ville vinde. Nu er jeg i tvivl. Men det er ikke en fiasko, hvis Peter taber finalen. Peter er kun en knægt på 22 år, og jeg er sikker på, at han om to til tre år er verdens suverænt bedst pokerspiller. Han er drønfarlig og aggressiv ved, siger Dennis Phillips, inden flere af hans fans snupper hans opmærksomhed.

10.45: Det er kun et fåtal af tilskuerne, der sidder ved ringside. Bordet er omkranset af et større siddearrangement, hvor der er plads til Demidovs og Peters venner samt særlig udvalgte pokerkendisser.

I går sad Peters forældre oppe blandt de dødelige, men i dag er de rykket helt tæt på sønnike.

Fra de almindelige tilskuerpladser er der mellem 25 og 50 meter ned til de to finalister, så det kan være svært at se, hvad der foregår. Af samme grund har World Series of Poker hængt to store lærreder op, hvor der er close up-billeder af bordet. Så kan publikum følge lidt med. For at gøre det nemmere for publikum at følge med i blinds og anter viser to fladskærme det aktuelle level, og hvad spillerne skal betale for at være med.

Spillet trækker igen i langdrag. Desværre er det langdrag i Demidovs retning... han stjæler blinds igen.

10.25: Så er vi på level 39. Blinds er nu på 600.000/1.200.000 dollars. Anterne er på 150.000.

Og det er en historie i sig selv. Det er nemlig første gang, at blinds når over en million ved World Series of Poker.

Her i Las Vegas er det midt om natten. Klokken nærmer sig 01.30. Det sætter sit præg. Eastgate har flere gange gabt kæberne af led. Men det slækker ikke hans koncentration. Desværre har Ivan rørt lidt for meget på sig i løbet af de sidste par hænder, og han har stjålet blinds og anterne.

Det er efterhånden et stykke tid siden, vi har set et flop.

10.15: Stemningen i Penn & Teller Theater er langsomt begyndt at dale. Forklaringen er simpel: Tilskuerne havde håbet på en hurtigt og aggressiv finale. Det har ikke været tilfældet.

Der er meget mere end æren på spil. Vinderen får 9.152.416 dollars, mens nummer to må 'nøjes' med 5.809.595 dollars.

Men hvem er Peter Eastgates modstander på finalebordet? Ivan Demidov er 27 år gammel og kommer fra Moskva. Han er tidligere topspiller i strategispillene Starcraft og Warcraft. Inden finalebordet blev startet i går, lå han nummer to i chips efter Dennis Phillips. Derfor var han en af bookmakernes forhåndsfavoritter til at vinde titlen. Som det ser ud nu, så får Ivan det svært.

Han kæmper dog hårdt for det. Gang på gang raiser Demidov, så Isser folder.

Sympatierne er delt. Hvem holder med hvem? Speakeren får først Ivans fans til at heppe. Et brøl rejser sig. Derefter: Hvem holder med Peter? Taget løfter sig!

Peter smilet lidt flovt. Det har han ingen grund til at være.

10.00: Demidov og Isser har nu været i gang i næsten to timer, og sammen med timerne i går, bliver årets finalebord det længstvarende finalebord nogensinde.

Status efter to timer af heads-uppen: Den første times tid var Demidov bedst, men det har ændret sig efterfølgende, hvor Peter har været i teten. Danskeren ligger nu på den gode side af 100 millioner chips.

Ivan skal snart rykke, hvis han ikke skal bløde ihjel og tabe titlen.

9.45: Chipsstakken foran Isser vokser. Og han har virkelig fået Ivan i defensiven. I pausen talte Eastgate som sædvanlig med kammeraten Jesper 'Kipster' Hougaard, og de to har helt sikkert lavet en strategi for at slå den russiske bjørn.

Issers attitude har ændret sig markant. Tv-billederne viser en fokuseret og sammenbidt dansker. Angrib!

Demidov har også sine kammerater med ved ringside. De har taget det helt store russergear på. Skindhuer og russiske folkedragter. En af pigerne har sågar viklet 'Hammer og segl' rundt om overkroppen.

Peter sætter Demidov under pres. Der ligger tre firere på bordet. Ivan checker, mens Peter vædder to millioner med det samme. Ivan tænker. Tænker. Tænker. Og folder.

9.25: Så kører vi igen. Peter nu klart i spidsen med 86 millioner i chips, efter han vandt sidste hånd før pausen. Herligt!

Peter kigger bistert på Ivan, der vædder syv millioner. Peter kalder. Ivan viser es høj. Peter viser en knægt, da der ligger en på bordet, vinder Isser med par knægt. Potten er over tyve millioner

Sådan knægt!

9.00: Peter har stadig sine kammerater med ved ringside. Ligesom i går giver de ham råd i ny og næ. Forskellen er, at drengene i aftes gik helt amok i kampsange. Det er der ikke meget af i dag, men det skyldes hæshed.

Ekstrabladet.dk talte med flere af gutterne i morges (læs tidlig eftermiddag... finalebordet sluttede først sent i nat), og det var ikke meget de kunne få over læberne. Smøger, øl og masser af heppen på danskeren har sat deres spor på stemmebåndene.

Nu er der aktion på drengen. Peter vinder en kæmpe pot på små ti millioner. Mums, det kan vi li'!

Og så er der pause på tyve minutter.

8.55: Kid Poker, Daniel Negreaune, er igen i dag tilbage ved ringside. I går satte han sammen med Jesper 'Kipster' Hougaard fest i salen. Det er ikke tilfældet i dag.

Spillet er laaaangsomt, og hverken Isser eller Ivan 'From Russia With Love' Demidov tør blotte sig. Demidov forsøger med et kraftigt raise, der igen sætter Eastgate under pres. Der ligger et straightdraw på bordet, som Peter kalder. Begge spillere har identiske hænder, så de deler dagens største pot.

De har nu spillet 75 minutter i alt. Der er 55 minutter tilbage af level 38. Når vi når til level 39, stiger blinds til 500.000/1.000.000 dollars med anter på 150.000 dollars

Penn & Teller Theater er kæmpestort. På endevæggen hænger et kæmpe banner med de fem seneste vindere af World Series of Poker. Det er Chris Moneymaker i 2003, Greg Raymer og Joe Hachem. Og de to seneste vindere Jamie Gold og Jerry Yang fra sidste år.

Jerry Yang gæstede turneringen i går. Og selv om han - på opfordring fra turneringen -forsøgte at sætte gang i festen, var publikum ligeglade. Manden har en udstråling som vådt wienerbrød.

Chipcounts:

Ivan: 64 millioner

Peter 72 millioner

8.44: Der er efterhånden ingen tvivl om, at finalen bliver en rigtig lang en af slagsens.

Hvis Ivan vinder, er han den fjerde russer, der vinder et W.S.O.P. guldarmbånd.

Inden finalen gik i gang sagde Peter Eastgate, at han ville tilpasse sig russerens spil. Desværre er det Demidov, der styrer slagets gang. De fleste hænder ryger mod Moskva og ikke London over Odense.

Chipcounts er nu: Peter har omkring 70 millioner, mens Demidov ligger i omegnen af 65 millioner.

8.28: Der er efterhånden kommet mere fut i Isser. Han presser på for at komme ind i kampen. Det har efterhånden udviklet sig til ren stillingskrig.

Turneringsspeakeren præsenterer Jesper 'Kipster' Hougaard som den første til at have vundet et W.S.O.P-armbånd på hver side af Atlanten. Selv om der normalt er godt gang i Kipster, ser han lidt betuttet ud.

Peter caller fra small blind. Ivan checker.

Floppet er klør otte, spar tre og hjerter to.

Ivan checker, Peter better 1 million.

Ivan kalder. Turnkortet er klør fem.

Begge checker.

riveren er ruder ni.

Ivan checker igen. Peter better 2,275 millioner.

Ivan går i tænkeboks, og kalder.

Peter har par ni. Og Ivan folder.

Godt spillet Isser.

8.15: Endelig går heldet Peters vej. Han vinder en pot ved bare at have dame høj. Kom så Isser!

8.10: Pengebjerget på pokerbordet er enormt! Set med danskerbrillerne, står der Eastgate på dem.

Set objektiv er det mere rodet. I går ramte Eastgate på alt, hvad han fik. I dag ser det ikke sådan ud.

Demidov har lagt maksimalt pres på Isser, og danskeren virker lettere rystet.

8.05: Eastgate startede dagen som solid chipleader, men forspringet er skrumpet. Ivan virker mere beslutsom ved bordet, og lukrerer på Isser ikke rammer de rigtige kort.

Efter par russiske lussinger kommer Isser ind i kampen og snupper hånd nummer 15. Der ligger ruder tre, hjerter fem og spar otte på bordet. Peter væder 2,5 millioner - og Ivan folder.

Men allerede hånden efter er vi tilbage igen. Ivan presser Isser med et raise preflop - og danskeren folder.

Efter Eastgate spillede sig frem til heads up finalen, har han været jaget vildt. Fans og folk med de rigtige forbindelser vil have en bid af den kommende danske verdensstjerne.

Dennis Phillips, der blev slået ud som den sidste i går, sidder ved ringside og følger slaget. Hans karakteristiske kasket lyser op i mørket.

8.01: Der er flere store pokerspillere ved ringside. Chris Moneymaker, Jamie Gold og Erick Lindgren. Stemningen i salen er spændt til bristepunktet. Du kan høre en knappenål falde til gulvet.

Først nu begynder Demidov og Isser at spille hårdt på hinanden. Desværre har det indtil videre set bedst ud for Demidov.

Han snupper en stor pot med to par, konger og treer.

Pludselig vælger Demidov - efter at have talt med turneringslederen - at forlade bordet. Salen bryder ud i mumlen.

7.49: Der er spillet fem hænder. Ivan vandt de tre første, mens Isser tog nummer fire og fem.

Vi er nu på level 38. Blinds er nu 400.000/800.000 dollars. Anterne er 100.000 dollars.

Demidov og Eastgate føler hinanden på tænderne. Der er ikke rigtigt nogen af dem, der har lyst til at kaste sig ud i det helt vilde.

1. hånd: Peter lægger ud fra small blind med at raise til 1,5 million. Ivan kalder.

Floppet: spar ti, hjerte konge og hjerte ti. Peter better, og Ivan kalder med det samme.

Turnet er: ruder konge. Ivan checker. Det samme gør Peter.

Riverkortet er klør konge. Ivan better otte millioner.

Peter smågriner på den anden side af bordet. Han folder.

7.30: Så bliver der budt officielt velkommen.

- Det er øjeblikket, vi har ventet på. Begge spillere er fantastiske, men kun en af dem kan blive verdensmester.

- Fra Rusland er Ivan 'From Russia with Love' Demidov. Fra Danmark er det Peter Eastgate, erklærer turneringslederen.

Peter får det største bifald!

7.15: Med et kvarters forsinkelse Ivan Demidov og Peter Eastgate kommet ind på scenen. De tæller alle deres chips. Peter er chipleader, så han bruger længst tid.

Isser har sin karakteristisk omvendte kasket på. Han ser oplagt ud.

På bordet ligger alle præmiepengene. Det er lidt svært ikke at blive misundelig. Der resterer 8 minutter og 48 sekunder af level 37. Blinds er på 300.000/600.000 dollars og anterne er på 75.000 dollars.

6.55: Stemningen er forventningsfuld før heads up-finalen i World Series of Poker i The Penn & Teller Theater på Rio Hotel and Casino i Las Vegas. Publikum summer over deres medbragte øl.

De amerikanske journalister ved siden jeres udsendte taler om finalen. De ærgrer sig over, at Dennis Phillips ikke kom blandt de sidste to, da hans fans ville kunne skabe en fantastisk ramme om dysten. På den anden side er de enige om, at det er de to rigtige pokerspillere, der er i finalen. Peter Eastgate og Ivan Demidov var de bedste i går.

Tidligere i dag (Las Vegas tid) var Peter Eastgate fuld af selvtillid:

- Jeg tilpasser mit spil efter min modstander, så det gør jeg også mod Ivan. Det bliver svært at tage sejren, men jeg har en realistisk chance.

Vi krydser fingre.

Vinder Eastgate finalen, får han som den yngste pokerspiller nogensinde retten til at kalde sig verdensmester.

1 af 2 Sikkerhedsvagterne Joe LeMieux og Danny Hancock måtte lige have et billede til scrapbogen med de mange millioner, inden at Peter Eastgate gik i aktion. (Foto: AP)
2 af 2 Peter Eastgate gjorde rent bord i finalen i World Series of Poker. Den nye verdensmester henter 53 millioner kroner for bedriften. (Foto: Benjamin Kürstein)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste

Skærm

Hent flere