Pokerens første superstjerne er død

Amarillo Slim sov ind på hospice i Texas 83 år gammel

Amarillo Slim spillede de seneste år kun med i enkelte turneringer og cashgames. Her er han til World Series of Pokers hovedturnering i 2009. (Foto: Jakob Jørgensen)
Amarillo Slim spillede de seneste år kun med i enkelte turneringer og cashgames. Her er han til World Series of Pokers hovedturnering i 2009. (Foto: Jakob Jørgensen)

Amarillo Slim Preston sov i går ind på et hospice i Texas, 83 år gammel.

Texaneren er kendt som pokerens første superstjerne.

Sammen med blandt andre Doyle Brunson og Brian 'Sailor' Roberts var han en del af en gruppe texanske pokerspillere, som i 50'erne og 60'erne rejste rundt i og omkring Texas og levede af poker og andre former for gambling.

Efter han i 1972 vandt World Series of Pokers hovedturnering blev Amarillo Slim et nationalt ikon med optrædelser i bl.a. 'The Tonight Show' med Johnny Carson, 'Good Morning America' samt flere forskellige tv-shows. Hans kammerat og modsætning Doyle Brunson holdt sig på det tidspunkt langt fra mediernes søgelys.

Amarillo Slim er blandt andet kendt for ordene: 'I min beskedne verden er jeg ikke nogen almindelig hustler. Ser du, jeg går aldrig på jagt efter en sucker. Jeg leder efter en mester og forvandler ham til en sucker. De stammer fra hans bog 'Amarillo Slim in a World Full of Fat People'.

Læs også:

Se også: Verdens mest upopulære pokermestreSe også: Hæder til pokerens Robin Hood

Pokerlegendens senere år blev overskygget af pædofili-anklager. I 2003 blev han sigtet for at have forbrudt sig mod et 12-årigt barn. Anklagerne blev senere reduceret, og Amarillo Slim gik i sidste ende med til et forlig. Han hævdede, det var for at spare hans familie for en ydmygende retssag. Sagen endte med en bøde på $4000 og to års prøvetid.

Amarillo Slim Preston var primært cashgame-spiller, men vandt fire World Series of Poker-turneringer. Det seneste i 1990.

1 af 2 Året er 1973, og Amarillo Slim var på det tidspunkt en populær skikkelse, der jævnligt optrådte på tv. Ved siden af sidder Puggy Pearson. (Foto: AP)
2 af 2 Amarillo Slim spillede de seneste år kun med i enkelte turneringer og cashgames. Her er han til World Series of Pokers hovedturnering i 2009. (Foto: Jakob Jørgensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste

Skærm

Hent flere