Taler jeg for højt?

Peter ’Zupp ’ Jepsen bliver af nogle betragtet som poker-provokatør, men det rører ikke den 25-årige mangemillionær

Peter ’Zupp ’ Jepsen vil ikke fortælle præcis, hvad han er god for, men indrømmer da, at der er tale om et tocifret millionbeløb. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Peter ’Zupp ’ Jepsen vil ikke fortælle præcis, hvad han er god for, men indrømmer da, at der er tale om et tocifret millionbeløb. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Man kan kalde ham dansk pokers svar på Nicklas Bendtner. Med sin til tider højrøstede stil er han ikke bleg for bramfrit i sine blogs i Ekstra Bladet eller på sin hjemmeside at fortælle om op- og nedturene som professionel pokerspiller.

Derfor skiller 25-årige Peter ’Zupp ’ Jepsen vandene. Han er elsket for sin åbenmundethed i et ellers lukket miljø, mens han også på for eksempel forummet pokernet.dk har en fast følgeskare, der bare håber, han går fallit.

For nylig kunne man hos Ladbrokes se ham sidde på et bord og flashe over 1,5 millioner dollar. Et bevis på, at 2007 blev et enestående år for den tidligere elitesoldat.

Egentlig begyndte det anderledes. På en tur til Las Vegas sammen med kæresten Frida Johansson endte han med at tabe så godt som hver en dollar, han havde med, men i foråret kom vendepunktet.

I den polske European Poker Tour-turnering kunne han rejse hjem med sin første store titel og en præmiecheck på 2,5 millioner kroner. Det blev tændvæsken til et rekordår, hvor den tidligere elitesoldat har renset af i stor stil og ud over en kontrakt med Full Tilt også har sikret sig selv økonomisk.

Hvor meget han er god for, får man ikke nogen i det miljø til at sætte præcise tal på, men der er tale om et tocifret millionbeløb.

Ekstra Bladet tog en snak med Peter ’Zupp ’ Jepsen om plusserne og minusserne ved karrieren som professionel pokerspiller.

Det at kæfte op

– Jeg kan godt lide at skrive. Jeg vil gerne fortælle gode historier, og de er tit kontroversielle. Derfor synes nogle, jeg er en idiot. Men hvis folk læser, hvad jeg skriver, så skulle de også gerne lægge mærke til, at selv om jeg kan virke ’smart’, så er der også en snert af selvironi over det.

– Det er da sygt, når folk på eksempelvis Pokernet skriver, at jeg fandeme er en idiot og snart er broke. Men mange penge er da ulækkert, og jeg kan da godt forstå, at nogle tænker, hvorfor skal han lige vinde, når jeg ikke gør.

Svingene

– Det går kæmpe op og ned. Alle bliver påvirket af svingene, det kan bare ikke undgås. Forskellen på at tabe meget og bare være even er ubeskrivelig. Når det går godt, så kan du alt. Ingen opgave er for stor. Tøserne smiler til dig, du er bare chefen. Jeg kan forestille mig, det er ligesom at være på stoffer. Alt kører bare.

– Det er fuldstændig omvendt, når du taber. Ingen smiler til dig, Alt er bare noget lort. Du behøver ikke være tæt på at gå broke, men du begynder bare at tvivle på egne evner. Man er helt nede i et sort hul og snakker ikke med nogen. Det eneste, du tænker på, er, hvordan skal jeg redde mig.

– Det er ingen tvivl om, at den slags giver grå hår i hovedet. Det er jo stress. Men når det så er sagt, så er det ikke noget, der sker, hvis man taber en pot på 5000 dollar, men et decideret downswing, og jeg er blevet meget bedre til at tackle downswing. Det er få gange på året, at jeg har sådan et.

Faldgrubberne

– Det er den indelukkede, ensomme levestil. Du sidder meget derhjemme foran computeren, og hvis du ikke lige har en kæreste, så er du meget alene. Du har ikke rigtig nogen at dele hverken ned- eller opture med.

– Derfor deler jeg alt med min kæreste. Også når jeg taber. Jeg tror, det er vigtigt, for ellers forstår din partner heller ikke din opførsel. Hvis jeg nu taber 100.000 dollar, så har jeg heller ikke lyst til at sige det, men jeg tvinger mig til det.

– En anden faldgrube er, at det kan være svært at have et forhold, fordi de færreste kan sætte sig ind i det lidt underlige miljø. Jeg kunne forestille mig, at pokerverdenen er lidt ligesom musikbranchen. Hvor der er mange folk med mange penge, vil der være stoffer, ludere og lommetyve. Sådan er det.

– Det tror jeg er svært at kombinere med det at have en kæreste. Nu er jeg bare heldig, at min kærestes arbejde er på touren (Frida masserer spillere under turneringer, red.).

Pengene

– Vi har ingen bil, vi ejer ikke vores lejlighed, vi bor ikke til leje for 25.000 kr. Men vi bruger mange penge på at leve. Vi kan godt lide at spise godt, rejser lidt bedre end de fleste, bor på bedre hoteller. Og bruger du 600 kroner om dagen på mad, så er det 250.000 kroner om året, og det er jo også en slags penge.

– Jeg er forbi et sted, hvor jeg kunne sige, at nu trækker jeg mig bare tilbage, men det gør jeg ikke. Jeg har bare opjusteret mine mål endnu mere.

Målet for 2008

– Mit mål er at vinde minimum en million dollar. Behøver ikke at være meget mere. Heller ikke meget mindre. Det kan jo opjusteres senere ...

– Og så vil jeg fortsætte stilen. Det kunne være rigtigt fedt at vinde en EPT-turnering mere, nu har en gut (Gavin Griffin) både vundet EPT, WPT og WSOP, men ingen har vundet to EPT-turneringer. Den mulighed er stadig åben.

– Jeg elsker turneringer. Gider ikke spille dem online, det er kedeligt, men så fedt at være ude til store turneringer.

Fremtiden

– Når jeg er 50 år, vil jeg ikke som det eneste bare spille poker. Jeg vil gerne starte min egen virksomhed. Har været med i nogle projekter økonomisk og kan godt mærke, at jeg måske kunne bruge en HD, men samtidig kan jeg overhovedet ikke se mig sidde på handelsskolen.

– No disrespect , men jeg gider ikke gå fra at have oprettet mit eget firma til at sidde med en flok 18-årige og snakke om makroøkonomi.

– Jeg vil gerne have en familie, bare ikke endnu.

Vis kommentarer
Mest læste

Skærm

Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen