Gus mindes karrierens største pokerhånd

12 millioner kroner har den danske gambler prøvet at skrabe til sig (og tabe)

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

Denne sommer kommer Danmarks mest kendte pokerspiller Gus Hansen til at tilbringe mere tid under den danske himmel end i Las Vegas, da han turnerer rundt med kammeraten Rasmus Nøhr og deres 'Danmark Dejligst'-havefestivaler.

I den forbindelse har givet en række interviews - senest til Børsen hvor gambleren mindes pokerkarrierens største vundne pokerhånd.

- I Macau, der er det kinesiske svar på Las Vegas, blev der i 2010 afholdt mange store pokerspil, og man skulle kende nogen, der kendte nogen for at få en invitation for at få lov til at være med. Den største hånd, jeg har vundet i en pulje der, har været cirka 12 millioner kroner, fortæller Gus Hansen.

De første besøg i Macau i de ekstreme høje spil gik rigtigt godt for danskeren. Ifølge lokale pressekilder bød den allerførste tur til den kinesiske spilleby på et plus på den pæne side af 20 millioner kroner.

Men der blev også smidt enorme beløb undervejs. For fire år siden berettede Gus Hansen til Ekstra Bladet om en af de største hænder, han nogensinde havde tabt:

- Sam Trickett har selv beskrevet en hånd, hvor jeg tabte en stor pot til ham. Flush mod flush. Jeg kan stadig ikke helt finde ud af, om jeg skulle have smidt på river. Den er tricky, fordi der ligger en straight på bordet. Så alle kunne prøve at bluffe, fordi ikke troede, nogen havde bedre end bordet.

Se også: Rheem matcher Gus-rekord

- Jeg tror, der var 18 millioner Hongkong-dollar i den pot, hvilket er over to millioner dollar. Men det så også en exceptionel stor pot. Dem er der ikke så mange af, konstaterede Gus Hansen dengang.

I Sam Tricketts beskrivelse af hånden, som kan ses her, lød den på 16 millioner $HK, hvilket svarede til ca. 12 millioner kroner. Oprindeligt nævnte den unge brite ikke, hvem de øvrige modstandere var, men Gus Hansen er ham, Trickett kalder den loose-agressive type.

Genlæs Gus Hansens omfattende beskrivelse af de vanvittige spil, som foregik i Macau først i dette årti.

Se også: Katjiing! Dansk pokerpro vinder kæmpe-event i Vegas

Se også: Pokerstjerne lænsede bankmand for 33 millioner

Se også: Spørg Theo: Er det bare lotteri?

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste

Skærm

Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen