Gus: Kom så Ivey!

Gus Hansen vurderer Phil Iveys chancer på finalebordet af World Series of Pokers hovedturnering

- Det kræver nok en tidlig dobling, før Phil Ivey for alvor kommer 'in contention', skriver Gus Hansen. (Foto: AP)
- Det kræver nok en tidlig dobling, før Phil Ivey for alvor kommer 'in contention', skriver Gus Hansen. (Foto: AP)

Jeg kan bedst lide, når de bedste vinder.

I tennis holder jeg med Roger Federer og Rafael Nadal, i fodbold Manchester United (for det meste) og på lørdag på finalebordet af World Series of Poker Main Event holder jeg med Phil Ivey.

Derudover har jeg selvfølgelig også et økonomisk incitament til at krydse fingre for ham, men grundlæggende tror jeg, det vil være bedst for pokeren, hvis superstjernen vinder verdens største turnering.

Hellere det end en 'Average Joe'.

Ingen af dem, som har vundet i snart mange år, var et navn, før de vandt.

Stor respekt for Eastgate

Jeg har stor respekt for eksempelvis Peter Eastgate, han har klaret sig rigtig fint. I min bog var det tydeligt, at det var ham og Ivan Demidov, som var de bedste ved det finalebord, og de endte jo også heads up. Men man havde ikke hørt om dem, Greg Raymer, Joe Hachem og så videre på forhånd. Vi har hørt om Ivey.

Iveys chips er mere værd end de andres ­ i overført betydning naturligvis ­ ene og alene fordi han er bordets bedste og mest erfarne spiller. Problemet er bare, at Darvin Moon sidder med så skræmmende mange chips.

Jeg er lidt bekymret for, at blinds er så høje, at det bliver begrænset, hvor meget spil der er tilbage. Nu ved jeg ikke, om turneringsledelsen kunne finde på at justere på strukturen, men i udgangspunktet så skal de, så vidt jeg kan se, spille level 33 færdig, hvor blinds er 120.000/240.000 med 30.000 i ante.

Chipcounts ved finalebordet ser således ud.

Sæde 1: Darvin Moon - 58.930.000

Sæde 2: James Akenhead - 6.800.000

Sæde 3: Phil Ivey - 9.765.000

Sæde 4: Kevin Schaffel - 12.390.000

Sæde 5: Steven Begleiter - 29.885.000

Sæde 6: Eric Buchman - 34.800.000

Sæde 7: Joe Cada - 13.215.000

Sæde 8: Antoine Saout - 9.500.000

Sæde 9: Jeff Shulman - 19.580.000

Kræver en dobling

Det efterlader Phil Ivey med 40 big blinds og mere sigende på grund af anterne en M - altså antallet af runder man kan sidde stille, før man går broke, på 15,5.

Alt afhængig af, hvor lang tid det er tilbage af det level, så bliver hans M hurtigt lavere, når level 34 byder på 150.000/300.000 blinds med 40.000 i ante (faktisk falder M til 11,6!).

Jo mere rum Phil Ivey har til at manøvrere, til at limpe, til at holde potterne små, des større er hans chancer for at vinde. Han er som sagt den klart bedste spiller ved bordet, men jeg er lidt bekymret for, hvor meget han kan udnytte det med den størrelse stack.

Det kræver nok en tidlig dobling, før han alvor kommer 'in contention'.

Husk på, at Phil Ivey ikke er bedre til at flippe med AK mod JJ end de andre ved bordet. Men får han fat i nogle flere chips, så kan han udspille dem. Og så er det jo poker. Det vil heller ikke skade ham at samle et par store hænder op eller være en smule heldig i de rigtige situationer.

Go Ivey!

Gus

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste

Skærm

Hent flere