Strategi med Moneymaker: Lær det basale

Få begynderråd til spin and go’s af den tidligere pokerverdensmester - første del blev bragt i januar

Til sommer er det 13 år siden Chris Moneymaker vandt World Series of Pokers Main Event. (Foto: Joe Giron)
Til sommer er det 13 år siden Chris Moneymaker vandt World Series of Pokers Main Event. (Foto: Joe Giron)

Siden internetpokerens gennembrud har sit and go-turneringer været den typiske variant, som nye spillere først prøvede kræfter med.

For lidt over et år spin and go’s, hvor der er tilført en dosering lotteri.

Kun tre spillere sidder ved bordet, formatet er hyperturbo, og før man starter spillet, spinner et hjul, der afgør, hvor meget der spilles om.

Oftest spiller man om det dobbelte af ens indskud, men førstepræmien kan gå helt op til en million dollar.

Selv om turneringerne er mere tilfældige end de normale sit and go’s, så lønner det sig ligesom i alt poker at studere lidt strategi, før man sætter skillinger på spil.

2003-verdensmesteren Chris Moneymaker er stor fan af formatet og ynder at spille dem, når han er uden for USA’s grænser.

Dette er anden artikel af to med begynderråd om spin and go-strategi til Ekstra Bladet pokerinteresserede læsere.

Hvornår kan man limpe (bare kalde)?

- Limping er tilladt, men ikke anbefalelsesværdigt som en grundlæggende strategi. Jeg ville nøjes med at limpe rigtig store hænder og for at maskere sine hænder, når man er heads-up.

Hvornår bør man gå all-in?

- Tankerne om det er meget forskellige, men generelt er det aldrig en dårlig idé at gå all-in i en spin and go - på et hvilket som helst tidspunkt.

Hvor meget bør man forsvare sine blinds?

- Mod et mini-raise (to gange big blind) forsvarer jeg med de fleste hænder. Hvad angår skub eller fold-situationer, er der mange oversigter og bøger dedikeret til præcist dette emne. De fleste seriøse spin and go-spillere kender dem til hudløshed.

Hvornår bør man kalde et all-in?

- Det afhænger af mange faktorer. Størrelsen på din og modstanderens stack, din hånds styrke, hvornår blinds stiger osv., konstaterer Chris Moneymaker og tilføjer:

- Hele emnet er så komplekst, at man kunne skrive en hel bog om det, så det er svært at samle i nogle enkelte punkter. Jeg ville spille en hånd som AA på tre eller fire forskellige måneder alt afhængigt af, hvornår jeg får den i en spin and go, hvem mine modstandere er, og hvor meget vi spiller om.

- Præmiens størrelse betyder noget, fordi spiller man om to gange indskuddet, så bliver der kaldt løsere, end hvis præmien er for eksempel fire eller ti gange indskuddet, konstaterer 2003-verdensmesteren.

Se også: Strategi med Moneymaker: Pas på små esser

Mest læste

Skærm

Hent flere