Ufattelig sommer: Pokerfænomen scorer 24 millioner

Doug Polk vandt sommerens dyreste turnering under World Series of Poker

Doug Polk med karrierens tredje WSOP-armbånd. Foto: WSOP
Doug Polk med karrierens tredje WSOP-armbånd. Foto: WSOP

For to uger siden vandt Doug Polk små to millioner kroner i en onlineturnering, mens han livestreamede på sin YouTube-kanal.

Den store gevinst blev kun starten på en ufattelig sommer, da den amerikanske pokerpro tirsdag i Las Vegas scorede karrierens største triumf.

130 spillere deltog i $111.111 One Drop High Roller, som er den dyreste turnering under sommerens World Series of Poker (WSOP).

Før finalebordet var Bertrand 'ElkY' Grospellier kæmpe chipleader, men det blev kun til en andenplads til franskmanden.

Sejren udløser $3.686.865 - ca. 24 millioner kroner - til Doug Polk og karrierens tredje WSOP-armbånd. Om end han kun selv kan stikke knap halvdelen i lommen, for amerikaneren afslørede på sin blog inden afslutningen, at han 'kun' havde 43 procent af sin egen action.

Under nicket 'WGCRider' i nogle af internettets største cashgames skabte Polk oprindeligt sit navn. På det seneste har han i stedet fokuseret på at skabe sig et brand via YouTube, hvor han på sin kanal giver andre spillere tørt på for, hvordan de spiller.

- I stedet for grinde poker, studere og grinde er mit fokus skiftet til mere træning, marketing og promotion-siden af poker. Jeg spiller stadig highstakes, fordi jeg ved, at jeg i turneringer som disse er en vindende spiller. Så jeg får en unik mulighed for at lave videoer, vlogs eller streame, fordi jeg stadig kan vinde disse turneringer, mens jeg gør det, siger Polk til WSOP.com.

Amerikaneren vandt sit første armbånd i en $1000-turnering i 2014 og sit andet til en $1000 Tag Team-event sidste år.

Det tredje er en anderledes følelse.

- I de turneringer betød pengene ikke så meget. Hvorimod det her er kæmpe for mig. Det er rigtig mange penge. Bare det faktum at ... Undskyld, jeg kæmper for at finde ord lige nu. Det er surrealistisk. At vinde så mange flere penge mod hårde modstandere i en ægte verdensklasse-turnering. Det er helt anderledes i forhold til de første, siger han.

Som bonus sender han nummer to, Bertrand Grospellier, til frisøren. Før heads-up-dysten indgik de et væddemål, hvor taberen skulle ændre frisure. Tabte Polk, skulle han affarve sit hår, tabte Grospellier, skulle han få sig en falsk hanekam.

Lige den franske pokerstjerne er dog vant til at spille med et mærkeligt udseende; han har tidligere stillet op til pokerturnering klædt ud som Jokeren fra Batman-tegneserien.

Finalebordet talte også den ikoniske NBA-sportsbetter Haralabos Voulgaris og den tidligere svenske vinder af WSOP Main Event, Martin Jacobson.

$111.111 One Drop High Roller

1. Doug Polk $3.686.865
2. Bertrand Grospellier $2.278.657
3. Dario Sammartino $1.608.295
4. Haralabos Voulgaris $1.158.883
5. Chris Moore $852.885
6. Martin Jacobson $641.382
7. Rainer Kempe $493.089
8. Andrew Robl $387.732
9 Mike Kamran $312.006

Se også: Vinder 1,8 millioner på livestream

Se også: Pokerstjerne starter Youtube-kanal

Se også: Pokerproer knuste supercomputer

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste

Skærm

Hent flere