Amerikansk avisgigant hylder dansk provinsby: Glem København

Den amerikanske avisgigant New York Times har Aarhus med på fornem liste over 52 steder, man bør besøge i 2016

Aarhus' nye kulturhus Dokk1 huser blandt andet bibliotek, Borgerservice og en multisal, der bruges til koncerter, teater, foredrag og meget andet. Byggeriet nævnes som en af grundene til, at Aarhus er en rejseværd (Foto: Anders Rye Skjoldjensen)
Aarhus' nye kulturhus Dokk1 huser blandt andet bibliotek, Borgerservice og en multisal, der bruges til koncerter, teater, foredrag og meget andet. Byggeriet nævnes som en af grundene til, at Aarhus er en rejseværd (Foto: Anders Rye Skjoldjensen)

Danmark er et dejligt sted.

Det kan de fleste danskere nikke genkendende til og det har udlandet også længe været opmærksomme på.

Men hvor det længe har været København med dens ny nordiske gastronomi og grønne profil, der har haft verdens opmærksomhed, er fokus nu skiftet fra Sjælland til den jyske hovedstad, Aarhus.

I hvert fald hvis man spørger rejseredaktionen på den prominente amerikanske avis New York Times, der udnævner Aarhus til et af de 52 steder i verden man bør besøge i år.

- Danmarks næst største by har længe stået i skyggen af København, sin kusine på den anden side af Kattegat, lyder det fra rejseskribenten Ashley Winchester fra avisen der kvitterer med en høj placering på top 52 listen.

Ud af de 52 udvalgte destinationer, der blandt andet tæller Mexico City, Sydney, Washington, Barcelona og Abu Dhabi, ryger Aarhus direkte ind på en flot 13. plads på listen.

New York Times hæfter sig ved Aarhus' puls, der skabes af de mange studerende i byen, mens også den spirende kunst, kultur og madscene nævnes som grunde til, at smilets by er et besøg værd.

Avisen er især begejstret over de nye byggerier på Aarhus Havn, hvor Isbjerget og Skandinaviens største bibliotek Dokk 1 udpeges som højdepunkterne.

Derudover har kulturinstitutionerne ARoS og det nye Moesgaard Museum også stjålet mediegigantens opmærksomhed.

Ifølge Aarhus Stiftstidende skaber anerkendelsen fra den anden side af Atlanten ikke overraskende glæde hos turistorganisationen Visit Aarhus, der på sin Facebookside jubler over udnævnelsen:

'BUM! Aarhus er nr. 13 i "Where to go in 2016", som New York Times Travel netop har udgivet'.

252 kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen