Forsikring dækker ikke Facebook-indbrud

Du må selv punge ud for indbrud, hærværk og stjålne sager, hvis du vist tyven vej til dit hjem på Facebook

Du skal ikke regne med at få erstattet tyvens hærgen, hvis hvis du har skrevet på din Facebook-profil, at din dørkode er 7913, og samtidig har afsløret, at ekstranøglen ligger under måtten. (Foto: Anders Brohus)
Du skal ikke regne med at få erstattet tyvens hærgen, hvis hvis du har skrevet på din Facebook-profil, at din dørkode er 7913, og samtidig har afsløret, at ekstranøglen ligger under måtten. (Foto: Anders Brohus)

Forsikringen dækker normalt, hvis du får indbrud i sommerferien. Men det gælder ikke, hvis du virtuelt har givet tyven nøglerne til dit hus eller din lejlighed på Facebook.

Det er nemlig blevet lidt for populært at fortælle vidt og bredt på Facebook, at man sidder på en tropeø, er på vej i sommerhus med familien eller skal til festival i det par dage. Men er man for sjusket med sine private indstillinger og informationer om adgangen til boligen, så vil forsikringsselskabet nægte at dække, siger pressechef i Alm. Brand, Anne Sophia Hermansen.

- Så er er tale om grov uagtsomhed. Det svarer til, at man lader sin bil stå ulåst i tomgang og med nøglerne i. Det samme gælder, hvis du har skrevet på din Facebook-profil, at din dørkode er 7913, og samtidig har understreget, at ekstranøglen ligger under måtten, siger Anne Sophia Hermansen.

Hun understreger dog, at forsikringen kan dække indbrud, hvis man kun har været 'lidt uforsigtig' og nævnt, at man snart rejser væk. Et eksempel er juleaften, hvor tyvene også ved, at det meste af Danmark er ude af huset.

For at undgå, at ens værdier bliver stjålet og at skulle igennem trættende tovtrækkerier med forsikringsselskabet anbefaler Alm. Brand, at man først som sidst strammer op på den småletsindige omgang med informationer på nettet.

Vær mere streetwise
- Vær mere streetwise i din internetadfærd. Tjek dine private indstillinger på Facebook, så du ved, hvad du deler med dine 'venner'. Og lad også være med at accepterere venneanmodninger fra fremmede, råder Anne Sophia Hermansen.

- Har I tænkt jer at gå på Facebook 'under cover' for at afsløre letsindige ferie-pralerier?

- Nej, vi vil ikke oprette falske profiler for at følge med. Men hvis kunden selv indrømmer, at de har røbet ferieplanerne på Facebook - eller hvis politiet fanger en tyv, der fortæller, at han har fundet oplysningerne dér - ja, så kan kunden have et problem, siger hun.

Alm. Brand har endnu ikke har registreret Facebook-relaterede indbrud. Rundt regnet to millioner danskere er på Facebook.

Gode råd til at undgå indbrud via Facebook

1. Hvis du tager i sommerhus eller rejser til udlandet, så lad være med at bruge Facebook til at fortælle verden din dørkode, eller hvor ekstranøglen ligger.

2. Lav private indstillinger på Facebook og lad kun dem, du kender godt, have adgang til dine statusopdateringer.

3. Vær påpasselig med at acceptere venneanmodninger fra fremmede.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen