Julefrokost i 30 graders varme

Et dansk rejsebureau har arrangeret en traditionel julefrokost i Bangkok, så de strandede danskere alligevel kan skåle julen ind

'Skål og god jul i Bangkok'. Fra venstre: Mads Hegelund, Anja Bang Mikkelsen, Martin Ellerbæk, Louise Vinther, samt Jysk ansvarlig i Bangkok, Jakob Bojsen.
'Skål og god jul i Bangkok'. Fra venstre: Mads Hegelund, Anja Bang Mikkelsen, Martin Ellerbæk, Louise Vinther, samt Jysk ansvarlig i Bangkok, Jakob Bojsen.

BANGKOK (ekstrabladet.dk): Det er store julefrokost-weekend hjemme i Danmark. Men i år vil der være ufrivilligt mange tomme stolesæder rundt omkring til landets julefrokoster, da folk ikke kan flyve væk fra Bangkok.

To af dem, der går glip af den årlige begivenhed er Martin Ellerbæk 29, og hans ven Mads Hegelund, 24 fra Odense, som ligesom mange andre danskere er strandet i Bangkok på grund af demonstrationerne i lufthavnen uden mulighed for at komme hjem.

-Vi går glip af en stor julefrokost derhjemme med alle drengene. Det er en årlig begivenhed med 25 af vores venner, som vi har glædet os til. Det er virkelig ærgerligt, siger Mads Hegelund, som sammen med Martin Ellerbæk skulle være fløjet hjem i onsdags efter to ugers ferie.

De to fyre er meget frustrerede over, at deres flyselskab bliver ved med at udskyde deres hjemrejse. Oveni har de fået at vide, at deres Gouda Rejseforsikring intet dækker af løntab og ekstra hotelophold.

Men som et plaster på såret får de to uheldige danskere alligevel en dansk julefrokost i aften, som fuldstændigt traditionen tro er med alt fra sild, rugbrød, lune retter til øl og snaps. Bare under noget varmere himmelstrøg end beregnet. Det er deres rejseselskab Jysk Rejsebureau, som har lokalkontor i Bangkok, som har arrangeret en kæmpe julefrokost i aften lokal tid, hvor omkring 100 danskere deltager. Og naturligvis med de skal deres strandede danske gæster da med.

-Det er fedt, at vi alligevel er med til en julefrokost i stedet for at sidde og kukkelure. Så minder det da lidt om derhjemme, siger Mads.

Til julefrokost i klip-klappere
- Det er fantastisk, at vi er til julefrokost i shorts og klipklappere, siger Louise Vinther, 27, som er pædagogstuderende.

Hun er også en af Jysks strandede gæster, som sammen med sin veninde Anja Bang Mikkelsen, 27, har valgt at bruge aftenen på at tage til dansk julefrokost.

-Som vi siger på klingende jysk 'Intet er så galt, at det ikke er godt for noget'. Vi sidder i 30 grader og holder julefrokost. Det kunne være værre, siger Anja.

Den danske julefrokost er en årlig tradition for Jysk Rejsebureau i Bangkok.

-Vi er glade for at kunne arrangere en julefrokost herude, nu hvor de ikke kan komme hjem til deres egen, fordi de er strandet, siger Jacob Bojsen fra Jysk, som er ansvarlig for de 6000 danskere, som hvert år rejser med Jysk til Thailand.

Julefrokosten bliver holdt i Bangkoks danske restaurant, Stable Lodge.

0 kommentarer
Vis kommentarer