Danske turister på vej hjem

Passagerne er ikke de eneste, som er desperate over situationen i Bangkok. Flyselskaberne er også ufrivillige gidsler i konflikten - men finder andre veje at få turister til og fra Thailand

Danske Caroline , en af de glade turister, der nu flyves hjem fra Thailand. (Privatfoto)
Danske Caroline , en af de glade turister, der nu flyves hjem fra Thailand. (Privatfoto)

Det er dyrt for luftfartselskaberne i øjeblikket. Flyene kan ikke lette fra Bangkok, og det betyder vrede og desperate kunder og masseindlogeringer på hotelværelser. Derfor gør de alt for at finde alternative veje, så deres passagerer kan komme ud af Thailand.

Og noget tyder på, at Austrian Air har fundet en løsning. Lige nu kører de seks store busser med 250 af deres passagerer til militærlufthavnen U-Tapao, som ligger 190 kilometer sydøst fra Bangkok, ikke langt fra feriebyen Pattaya. En af de heldige, som er med på bussen, er danske Caroline Vagner Rosenstand, 29.

-Vi fik at vide, at vi skulle mødes på et hotel i dag kl. 12, hvor vi så ville blive tjekket ind. Det foregik på nogle store lister, hvor vi fik krydset vores navne af, og vores bagage blev også registreret. Så sagde de, at busturen ville tage tre timer, før vi var ved en anden lufthavn. Herfra skal vi flyve kl. 23.30 lokal tid i aften til Wien, siger Caroline til ekstrabladet.dk.

Lige nu arbejder SAS også på højtryk for at finde en lignende løsning for deres passagerer.

-Vi arbejder med flere muligheder. Problemet med U-Tapao er, at det er en lufthavn med ekstrem lille kapacitet, siger Håkan Olsson, der er leder af SAS' aktiviteter i det sydøstlige Asien.

Han forklarer, at det i sidste ende er lufthavnsmyndighederne, som bestemmer, hvor de forskellige flyselskaber kan lette fra.

Charterfly fortsat til Thailand
Den danske charterbranche fortsætte med at flyve turister til og fra Thailand uden afbrydelser, oplyser Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

De fly, der skulle have fløjet til Bangkok, flyver i stedet til lufthavnen i Phuket eller andre lufthavne i det sydlige Thailand.

- I modsætning til ruteselskaberne, så gennemfører vi samtlige flyvninger, men til alternative lufthavne, så længe Bangkok er lukket, siger Stig Elling til Ritzau.

For de turister, der skal til Bangkok, betyder ændringerne, at de skal transporteres i busser fra Phuket til Bangkok og tilbage igen. Det vil sige, at de kommer til at bruge to hele dage på at sidde i en bus.

1 af 2 Flyselskaber finder alternative måder at få turister ind og ud af Thailand på efter uro i lufthavn i Bangkok. (Foto: AP)
2 af 2 Danske Caroline , en af de glade turister, der nu flyves hjem fra Thailand. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer