Stadig billige flybilletter til danskerne

Sterling eller ej. Danskerne vil stadig kunne flyve billigt rundt i Danmark og Europa - dog til færre destinationer end tidligere

Norwegian er blandt de selskaber, der har overtaget nogle af Sterlings ruter. (Foto: Norwegian)
Norwegian er blandt de selskaber, der har overtaget nogle af Sterlings ruter. (Foto: Norwegian)

Norwegian, hollandske Transavia, britiske Easyjet og danske SAS samt Cimber Air. Flyselskaberne har stået i kø for at kaste sig over det konkursramte Sterlings ruter, og det betyder, at danskerne stadig bliver forkælet med billige flybilletter, lyder vurderingen fra Brian Børsting, chefanalytiker ved LD Markets.

- Forbrugerne er heldigt stillet, fordi en række konkurrenter er gået aggressivt ind på Sterlings ruter. Traditionelt betyder en konkurs færre aktører samt højere priser for forbrugerne, men ikke i denne situation, siger han.

Efter kapitalfonden Axcel i går sprang kort før mål og droppede købet af Sterling, opgav kuratorerne i konkursboet at få flyselskabet på vingerne igen.

Brian Børsting forventer ikke, at det endegyldige dødsstød til Sterling får endnu flere selskaber på banen, så alle hullerne efter det konkursramte flyselskab bliver fyldt ud. Sterling har nemlig fløjet til flere feriedestinationer, der viste sig ikke at være økonomisk rentable og dermed en klods om benet på Sterling.

- Sterling har haft nogle ruter til meget små feriedestinationer, og med tanke på de økonomiske vilkår, der for tiden eksisterer for flyselskaberne, er mit bud, at en række af de ruter vil lukke ned, siger Brian Børsting.

0 kommentarer
Vis kommentarer