Flyrejser omfattes af garantiordning

Flyrejser skal også omfattes af Rejsegarantiordningen. Det er et flertal i Folketinget enige om - partier mødes igen om et par uger for at arbejde videre

Der er politisk flertal for at flyrejser også skal omfattes Rejsegarantifonden. (Foto: colourbox)
Der er politisk flertal for at flyrejser også skal omfattes Rejsegarantifonden. (Foto: colourbox)

Danskernes flyrejser skal også omfattes af Rejsegarantifonden, hvis flyselskabet krakker.

Det vil erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen (K) fremsætte lovforslag om i denne folketingssamling. Og flertallet er hjemme. Det står klart efter et møde i dag mellem ministeren, Dansk Folkeparti, De Radikale og Socialdemokraterne.

- Vi er blevet enige om at arbejde videre med en model, hvor vi udvider Rejsegarantifondens dækning, så i hvert fald privates køb af flyrejser bliver dækket af ordningen. Der er stadig en masse, vi skal have afklaret om, hvordan vi får sådan en ordning til at fungere i praksis - herunder hvad skal Rejsegarantifonden reelt dække, siger Lene Espersen til Ritzau.

Hun peger på, at der er en række andre forbrugerkøb lige fra biludlejning til reservation af golfbaner også kunne omfattes af ordningen.

- Vi skal finde et snit, der er klart og enkelt - og udgangspunktet er, at det er særligt flyrejser - som i dag ikke er dækket - som skal være dækket af den fremtidige ordning, siger Lene Espersen.

Loven, der gælder i dag, er fra 1997. Rejsegarantifonden dækker udelukkende pakkerejser bestående af transport og indkvartering.

0 kommentarer
Vis kommentarer