Vi har styr på rejseforsikringen

Lang de fleste danskere har heldigvis styr på de nye rejseforsikringsregler. Men op mod 15 procent af os tager alligevel chancen og rejser rundt i Europa uden

Ved du, hvordan du er dækket her? (Foto: AP)
Ved du, hvordan du er dækket her? (Foto: AP)

Langt de fleste danskere har heldigvis fået øjnene op for, at Den offentlige Sygesikring ikke længere dækker, hvis du bliver syg i Tyrkiet eller skal transporteres hjem fra indkøbsturen i Tysklands grænsebutikker med et brækket ben.

Det kan betyde økonomisk ruin, hvis man ikke har de rigtige forsikringspapirer med i kufferten, og den chance tør de færreste tage - og det kan mærkes i forsikringsbranchen. Samlet set er markedet for rejseforsikring nemlig vokset med cirka 25 procent siden ændringerne af reglerne om dækning fra Den offentlige Sygesikring, som trådte i kraft 1. januar.

Har hørt efter
- Danskerne har i vidt omfang hørt efter, og vi kan helt klart mærke den øgede bevidsthed i forhold til at sikre sig på rejsen, siger underdirektør i Europæiske Rejseforsikring, Jakob S. Bender til ekstrabladet.dk.

Han mener, at især den såkaldte årsrejseforsikring er et rigtig godt produkt for mange, fordi den netop dækker både sommerferien til Tyrkiet, hjemtransport fra skiferien og smutturen efter julegodter til Tyskland, hvis noget skulle gå galt.

- Flere og flere har nu en årsrejseforsikring, der automatisk bliver fornyet hvert år - lige som en bilforsikring. På den måde slipper folk for at huske på det, siger Jakob S. Bender.

Die Hard-typer tager chancen
De er dog stadig op mod 15 procent af alle danskere, der rejser rundt i Europa, der ikke har papirerne i orden. På rejser udenfor Europa, hvor det kan blive rigtig dyrt at blive syg og skulle transporteres hjem, er tallet mellem fem og 10 procent.

- Der er Die Hard-typen, der tager chancen og ikke regner med, at der sker dem noget. Og så er der selvfølgelig dem, der ikke har hørt efter og kender reglerne, siger Jakob S. Bender.

- Det er selvfølgelig skræmmende at høre historier om folk, der ender med at betale flere hundredetusinde kroner i hospitalsregninger, og vi kan konstatere, at udsigten til den slags skrækscenarier i høj grad har fået danskerne til at tage rejseforsikring alvorligt, slutter han.

0 kommentarer
Vis kommentarer