Rejsegebyret er tilbage

Rejsegarantifonden havde tidligere på året 45 millioner kroner, men i dag er der kun 10 millioner, og det er langt under lovens krav

Rejsekrak koster dyrt, og nu sendes regningen videre til de rejsende i det nye år. (Foto: colourbox)
Rejsekrak koster dyrt, og nu sendes regningen videre til de rejsende i det nye år. (Foto: colourbox)

Nu genindføres gebyret på køb af pakkerejser. Den endelige størrelse på gebyret er endnu ikke fastlagt, skriver DR Penge.

Før 2004 betalte de rejsende et gebyr på fem kroner, hver gang man købte en såkaldt pakkerejse. De penge gik til Rejsegarantifonden, der er kundernes økonomiske sikkerhedsnet, hvis deres rejseselskab krakker.

Grunden til genindførelsen er, at Rejsegarantifondens kistebund er ved at være nået efter flere krak i år. Mens fonden tidligere på året havde 45 millioner kroner i reserve, er den nu skrumpet ind til 10 millioner. Det beløb er langt under lovens krav om en minimumreserve på 33 millioner.

Genindføres fra nytår
Bestyrelsen i Rejsegarantifonden holdt møde i dag, og resultatet er at den vil få transportminister Lars Barfoed (K) til at genindføre gebyret.

Præcist hvor stort gebyret bliver, vil bestyrelsesformanden dog ikke ud med endnu.

- Det bliver lidt dyrere at rejse fra 1. januar, for det eneste sted, som vi kan få pengene, er fra de fremtidige rejsekunder. De kan så glæde sig over, at de også vil være dækket af Rejsegarantifonden, når de rejser ud, siger Bent Mebus, formand for Rejsegarantifonden, til DR Penge.

0 kommentarer
Vis kommentarer