Passer på feriepengene

Planlægning: Vi vælger de lidt billigere lande næste år. Landet som Tyrkiet og Bulgarien bliver sommerens store rejse-hit for os danskere

Mange foretrækker en pakkerejse til Bulgarien eller Tyrkiet, hvor alt er betalt på forhånd, så man kender budgettet. (Foto: Michael Mottlau)
Mange foretrækker en pakkerejse til Bulgarien eller Tyrkiet, hvor alt er betalt på forhånd, så man kender budgettet. (Foto: Michael Mottlau)

Mens friværdien brændte i lommerne, gik familien Danmarks sommerrejse typisk til destinationer i Vesteuropa.

Nu er murstenene cirka det samme værd som vådt savsmuld, og det påvirker både rejselysten og valget af poolkantens geografiske beliggenhed.

- Børnefamilierne vælger typisk Bulgarien eller Tyrkiet frem for Spanien eller Italien, fordi man kan spare omkring 20 procent på lommepengebudgettet ved at tage uden for eurozonen, bedyrer Danmarks ukronede rejsekonge Stig Elling, som i øvrigt kan oplyse, at Star Tour regner med en generel nedgang i salget.

Færre rejser
- Vi udbyder ti procent færre rejser i 2009. Men vi har haft nogle gode år, så vi er godt rustede til at klare krisen.

Fuldstændig samme melding får Ekstra Bladet fra Jan Lockhardt, der er direktør for Apollorejser.

- Bulgarien kommer til at være det store hit i år, fordi man kommer meget langt for sine penge der.

- Desuden regner jeg med, at mange flere vælger ’all inclusive’-pakken, hvor drinks ved poolen, alle måltider og is til børnene er inkluderede. Så ved man på forhånd præcis, hvor meget ferien kommer til at koste, siger Jan Lockhardt. Også hans selskab skærer små ti procent i antallet af udbudte rejser.

Trofaste pensionister
Den højt opreklamerede finansnedtur synes dog ikke at påvirke salget på denne søndag, hvor Star Tours butik på Rådhuspladsen er tæt pakket med ferielystne danskere –    fortrinsvis modne mennesker –   med gratis fadøl og kaffe i labberne. Og netop det grå guld er en sikker indtægtskilde for rejsebranchen.

- Pensionisterne gør typisk, som de altid har gjort. De er slet ikke ramt af krisen på samme måde som børnefamilierne, oplyser Stig Elling.

0 kommentarer
Vis kommentarer