Stadig rift om Sterlings stumper

12 dage efter Sterlings konkurs forhandler advokaterne stadig med en mulig ny ejer. Det er højst sandsynligt Air Berlin, mener ekspert

De sidste 12 dage har Sterlings pølserøde fly stået stille i de regnvåde danske lufthavne. (Foto: Sterling)
De sidste 12 dage har Sterlings pølserøde fly stået stille i de regnvåde danske lufthavne. (Foto: Sterling)

Deadline er egentlig overskredet - men advokaterne i flyselskabet Sterlings konkursbo forhandler stadig med en mulig køber af vraggodset. En køber, der kan give større konkurrence på flyrejserne - og derfor muligvis billigere priser til kunderne.

De sidste 12 dage har Sterlings pølserøde fly stået stille i de regnvåde danske lufthavne efter flyselskabets konkurs, og egentlig skulle de såkaldte kuratorer have gjort arbejdet færdigt nu. Men det trækker altså i langdrag.

- Der er kommet flere interessante henvendelser, og vi har siden i mandags siddet i konkrete forhandlinger med flere interesserede købereEt samlet salg af aktiviteten er dog en kompleks transaktion, som kræver stor fleksibilitet og imødekommenhed fra en lang række interessenter, hvis enderne skal mødes, og derfor er forhandlingerne endnu ikke afsluttet, siger kurator Søren Fogh fra Gorrissen Federspiel Kierkegaard.

Kuratorerne vil ikke give et bud på, hvornår der kommer en afklaring.

Air Berlin er sandsynlig køber
Ifølge rejsekonsulent Ole Kichert Christensen er det bedste bud på en ny ejer af Sterlings arvesølv imidlertid det tyske lavprisselskab Air Berlin. De er det eneste selskab, der endnu ikke er kommet med et udspil efter Sterlings konkurs.

– Jeg kan slet ikke se, hvem det ellers kunne være. De har flere gange udtalt, at de gerne vil ind på det skandinaviske marked. Og så er over halvdelen af deres fly Boeing 737, så Air Berlins piloter vil kunne flyve Sterlings fly uden oplæring, siger Ole Kichert Christensen. Han tilføjer, at en mulig medspiller for Air Berlin er det russiske flyselskab S7.

For et par dage siden forlød det, at den tidligere Blå Avis-ejer, Karsten Ree, var ved at stifte et nyt flyselskab sammen med en del af Sterling-ledelsen. Men den idé er droppet nu, og milliardæren er allerede fra i dag på sejlferie for at krydse Atlanten, fortæller han Ekstra Bladet. Også den danske kapitalfond Axcel har tidligere haft et godt øje til Sterlings konkursbo. Men ifølge bestyrelsesformand Johan Schrøder har pengemændene nu klappet kufferten i.

0 kommentarer
Vis kommentarer