Styr uden om rejsefuskere

Rejseselskaber, der krakker, er en ting. Helt anderledes er det med selskaber, hvis forretning det er bevidst at snyde kunderne

Feriedrømmen blev til et sandt mareridt for mange kunder hos Anatolien Rejser. (Foto: colourbox)
Feriedrømmen blev til et sandt mareridt for mange kunder hos Anatolien Rejser. (Foto: colourbox)

Snart står jule- og vinterferie for døren. Og inden rejsen bestilles, er der et par ting, der er værd lige at tjekke.

Eksempelvis har Pakkerejseankenævnet en liste over selskaber, der bevidst og gentagne gange vælger ikke at efterleve kendelserne.

- Det er for os at firmaer, der driver en dybt useriøs forretning, siger Claus Jørgensen til ekstrabladet.dk. Han er Forbrugerrådets repræsentant i Pakkerejseankenævnet, det tidligere Rejseankenævn.

En gammel kending
Hvis Vicky Willumsen og hendes familie havde gjort det, kunne de have undgået at købe rejser hos Anatolien Rejser, for det selskab står øverst på listen. Og hun er ikke den eneste utilfredse kunde.

I aften fortæller Vicky Willumsen blandt andre til TV2s forbrugerprogram Basta om, hvordan hende og resten familien blev snydt af selskabet: I sidste øjeblik bliver flyafgangen aflyst, og sidenhen er det umuligt at få refunderet billetterne.

Ingen garanti mod svindlere
For at stå bedst muligt, hvis selskabet skulle gå konkurs, så undersøg om din udbyder er omfattet af Rejsegarantifonden. Du selv kan kun forvente sikring, hvis det er en pakkerejse, du har købt.

Du kan eventuelt også undersøge, om selskabet er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening, der kræver en vis servicestandard af sine medlemmer.

Omvendt betyder det ikke, at medlemmer udenfor foreningen nødvendigvis yder en dårlig service.

0 kommentarer
Vis kommentarer