Annoncørbetalt - Spies

Glæd dig: Så meget sex har vi på ferien

Danskere har mere sex på ferien - og det er der en ganske god grund til

Danskerne er flittige i dobbeltsengen, når de kommer på ferie. Foto: 
picjumbo_com/Pixabay
Danskerne er flittige i dobbeltsengen, når de kommer på ferie. Foto: picjumbo_com/Pixabay

Ferietid er sextid. Så simpelt kan det siges, når sommerferien står for døren.

For ligesom ferier sænker vores stressniveau og generelt er sundt for helbredet, så er det sundt for vores sexliv at rejse væk med vores partner.

Det viser en undersøgelse fra Spies foretaget gennem Epinions Danmarkspanel. Her fremgår det nemlig, at danske par i snit dyrker 102 pct. mere sex med deres partner på en eksotisk ferie end i hverdagen.

Her har vi nemlig mulighed for at være den version af os selv, som vores partner blev forelsket i til at begynde med.

Den ekstra tid vi tilbringer sammen på ferien ender ofte med mere sex. Foto: stokpic/Pixabay
Den ekstra tid vi tilbringer sammen på ferien ender ofte med mere sex. Foto: stokpic/Pixabay

Det billede genkender sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen fra sexologsigne.dk. Hun forklarer, at årsagen er, at par har mere tid til hinanden på ferien, fordi vi ikke skal arbejde, vaske tøj og at vi bruger mindre tid foran skærmen, når vi endeligt er hjemme og sammen.

Rødvin og sex
-Når vi er på ferie har vi meget mere tid sammen,  at det netop er tiden sammen, der er vigtig, siger hun og forklarer:

-På ferien griner vi mere, vi har mere kontakt med hinanden, og vi oplever ting sammen. Tilsammen er de faktorer med til at give en større sammenhængskraft i vores forhold, og det resulterer i, at vi også har mere sex, siger hun og uddyber, at vi generelt på ferien er bedre til at ligge mobilen væk og i stedet se hinanden i øjnene over glasset med rødvin.

-Det er under de omstændigheder, at mange kvinder husker og genfinder grunden til, at de i sin tid fandt sammen med deres mand, siger Signe V. Bentzen.

For kvinder handler det om at føle sig forbundet til manden, inden der skal hygges i sengen. Foto: jasicaJaew/pixabay
For kvinder handler det om at føle sig forbundet til manden, inden der skal hygges i sengen. Foto: jasicaJaew/pixabay

Forelsket igen
Kvinders sexlyst hænger ifølge Signe V. Bentzen sammen med deres indre stemning, og den er afhængig af, om hun føler sig følelsesmæssigt forbundet til sin partner.

-Det kræver, at man lytter og ser hinanden rigtigt, lige som dengang man blev kærester og gav hinanden al ens opmærksomhed. På en ferie kan man genfinde det, forklarer hun.

Hun fortæller, at mange mænd fejlagtigt tror, at løsningen på kvinders manglende sexlyst skal findes ved nye tiltag i soveværelset. Men sådan er oftest ikke. Det handler om, at man kommer tilbage til den samhørighed, man havde da man var forelskede.

-Det skaber stemning til sex, forklarer Signe V. Bentzen.

Når man kommer hjem fra ferien, er det vigtigt, at man bevarer den nyfundne intimitet. Foto: Pixabay
Når man kommer hjem fra ferien, er det vigtigt, at man bevarer den nyfundne intimitet. Foto: Pixabay

Sex er ikke nemlig bare samleje, det er også forspil og kærlige berøringer, inden man rent faktisk går i gang. Og på en ferie er der masser af mulighed for at holde hånd, nusse og smøre hinanden ind i solcreme, hvilket jo er ganske naturligt - og frækt - på en solferie.

Samtidigt har man ofte badetøj på, og man føler sig mere i kontakt med sin krop, når den er ude i det i fri, forklarer Signe V. Bentzen.

- Jo mere kontakt man har -  også bare med små berøringer og antydningens kunst, des mere kommer i kroppen i gear til sex.

Hjemme igen - hvad så?
Når man kommer hjem fra ferien, kan man godt holde den nyfundne gnist ved lige. Men det kræver, at man bruger mindre tid foran skærmen, og mere tid sammen, når man er hjemme.

-Man kan eksempelvis ordne de praktiske opgaver sammen i stedet for at dele op for at være mest effektiv. Når man tager opvasken sammen, kan man få en god snak, man kan stå tæt og røre kærligt ved hinanden og give små kys. Det lyder simpelt, men kan være svært at huske sig selv på i en travl hverdag, fortæller sexologen.

Artiklen er sponseret af Spies, der sætter fokus på, at man bliver en bedre version af sig selv, når man holder ferie