Annoncørbetalt - Spies

Her er tøjet der KUN klæder dig på ferien

Men som du måske burde gå noget mere med herhjemme

Turister elsker turisttøj, når de er udlandet. Men hvad er enetligt fedt. Foto: David Chou/Flickr
Turister elsker turisttøj, når de er udlandet. Men hvad er enetligt fedt. Foto: David Chou/Flickr

De fleste kender det godt. Ferietid er lig med fodtøj og gevandter, som man aldrig ville gå med herhjemme.

Solhatte, saronger og farvestrålende tøj fra det lokale marked er det mest naturlige at hoppe i på ferien, og det føles fedt at smide de hjemlige hæmninger og turde være 'grim' på den ferie-agtige måde.

Her er seks eksempler på tøj, der er fedt på ferien, men som de færreste ville drømme om at tage på på en tur ned ad hovedgaden. 

Men måske er det i virkeligheden en skam - for hvis det er fedt på ferien, hvorfor skulle det ikke være fedt herhjemme? Sig hvad du mener i afstemningen nederst.

Foto: Scott Dexter/Flickr
Foto: Scott Dexter/Flickr

Sarongen
Efter nogle dage på ferien begynder vi at føle os hjemme. Vi spiser på de lokale restauranter, og det begynder at virke naturligt, at vi også klæder os som de lokale. Det er dog ikke altid, at tøjet klæder os blege nordboere på samme måde som de lokale.

Men hey, hvis du synes, det lige er dig, og du forøvrigt kan være ligeglad med, hvad andre tænker, så er det jo fint. Men hvad med derhjemme? Tør du også hoppe i sarongen der - sikkert ikke.

Foto: Anthony Easton/Flickr
Foto: Anthony Easton/Flickr

Stråhatten
Solen skinner og de sælger dem alle steder. De andre går også med dem, så det gør du også. På feriebillederne ser du også meget sej ud, og selv om dine arme blev solbrændt, så slap ørene i det mindste for en tur under solen.

Foto: Spies/Mats Högberg
Foto: Spies/Mats Högberg

Men hvor ofte tager man den egentligt med hjem, stråhatten? Sjældent og måske er det fordi, den bare ser bedre ud under sydens sol, og bør blive der. Eller hvad?

Foto: Tony Alter/Flickr
Foto: Tony Alter/Flickr

Flip flops og pallietsandaler
Det ultimative tegn på, at man har været ude at rejse, er de på alle måder ergonomisk ukorrekte flip flops, der oftest ses i Asien og på solferier i sydpå.
Foto: Spies/Mats Högberg
Foto: Spies/Mats Högberg

Faktisk er det først, når man kommer hjem, og man har dem på ned i Netto eller cykler sig en tur, at man indser, at de måske ikke er så fede herhjemme, som på stranden i Thailand. I hvert fald bliver de hurtigt skiftet ud med moderigtige sandaler, men er det i virkeligheden en skam?

Faren i bazaren
Igen -  det virker som en god ide at tage den lokale kultur til sig og efter et par dage lade sig overtale til at købe tøj hos den lokale modeforretning i bazaren. Man kan jo heller ikke sige nej hver gang, de prøver at sælge én byens fineste tøj.

Foto: Fabrice Florin/Flickr
Foto: Fabrice Florin/Flickr

Men selv om det er behageligt i varmen, får det aldrig helt samme look, som når de lokale, som det mest naturlige, klæder sig i det løsthængende tøj i skønne farver. Men måske man burde 'owne' det, og tage det på den første arbejdsdag efter ferien?

Foto: Michael Coghlan/Flickr
Foto: Michael Coghlan/Flickr

Hatte generelt
Af en eller anden grund - og det er ikke solen alene - elsker vi hatte, når vi er ude at rejse. Måske er det fordi, man ikke bruger det så meget herhjemme, og man faktisk skiller sig ganske meget ud, når man som især mand - men også som kvinde - tager hat på.

At man så ofte i udlandet vælger en hat, der måske ikke normalt lige er ens stil, er vel også ok. Bare måske ikke lige denne slags. Eller hvad?

Foto: Fresh On The Net/Flickr
Foto: Fresh On The Net/Flickr

Harembukser
De fås i alle farver, nogle med elefanter på, og de er skide smarte på ferien. Men du tager dem ikke altid med hjem.

Og hvis du gør, så bruger du dem ikke rigtigt. Det løse stof og de kraftige farver bliver på en måde for meget til det ofte kedelige danske vejr og ditto humør.

Og så ligner du måske det, du er: En der netop er kommet hjem fra en ferie, hvor du bare var dig selv, og ikke gik så meget op i det der med mode, og hvad andre tænker om dig. Måske man bør holde mere fast i det. Hvad synes du?

Artiklen er sponseret af Spies, der sætter fokus på, at man bliver en bedre version af sig selv, når man holder ferie