Danskernes dom: Her er de mest populære steder at tage på skiferie

Når danskerne skal på ski, er det specielt to destinationer i Europa, der trækker

Frankrig er en af sæsonens populære destinationer. Foto: Flickr/Barney Moss
Frankrig er en af sæsonens populære destinationer. Foto: Flickr/Barney Moss

Når danskerne skal på ski i den kommende sæson, tyder alt på, at det særligt er skisportsstederne i to europæiske lande, der bliver de mest besøgte.

Ekstra Bladet har lavet en rundringning til nogle af de største danske skiarrangører og fundet ud af, hvilke destinationer, der bliver det helt store hit baseret på deres nuværende salg til den kommende sæson.

Tilbagemeldingen var tydelig – Østrig og Frankrig er de lande, som danskerne foretrækker at tage til, når skiene skal klikkes på, og pisterne skal køres tynde.

Se også: Spindleruv Mylen, Spindelruf ... SPINDELRØV!  

Fransk snegaranti
Hos Danski har danskerne købt flest skirejser til destinationer i Frankrig. Og det kommer ikke bag på marketingchef Rikke Levinsen.

Sidste år var skidestinationerne i Frankrig også danskernes foretrukne, selv om rejsearrangøren også kunne registrere en markant stigning i salget af skirejser til Østrig.

- Grunden til at vores franske destinationer er populære, er, at områderne er større, og så er der snesikkert. Mange af de franske områder ligger højere oppe, end man eksempelvis ser i Østrig. Og det betyder noget for snesikkerheden, siger Rikke Levinsen.

Om destinationerne i Frankrig også vil være de mest populære de efterfølgende sæsoner, mener Rikke Levinsen ikke nødvendigvis.

Se også: Guide: Find den rigtige pist til din første skiferie  

- Det kommer an på snesituationen. Hvis det er sådan, at Østrig får en rigtig god sæson sne, så ser vi ofte, at folk søger dertil, fordi det er nemt at komme derned i bil, siger hun.

Direktør ved Nortlander Skitours Michael Jensen kan nikke genkendende til den tendens, som tegner sig hos Danski for den kommende sæson. Her har man nemlig også solgt flest skirejser til skidestinationerne i Frankrig.

- De store og højtliggende destinationer er klart dem, der sælger bedst. Danskerne er blevet meget bedre til at stå på ski, end de var i eksempelvis halvfemserne. Derfor betyder snesikkerhed og store områder meget for deres valg af destination, når de skal af sted på skiferie, fortæller Michael Jensen.

Østrigsk hygge
Hos Skigroup, der er en paraplyorganisation for skiarrangørerne Højmark Rejser, Team Benns, Clickski og Lion Alpin har danskerne købt flest rejser til skisportssteder Østrig.

Her mener salgs- og marketingchef ved Skigroup Majbritt Jensen, at den relativt korte afstand til Østrig spiller en afgørende rolle for danskerne, når de skal vælge skirejse, da man kan køre derned på 11-12 timer i bil.

Top 5 Skigroup

Højmark Rejser

1) Wagrain

2) Schladming

3) Zell am See

4) Bad Gastein

5) Saalbach

 

Team Benns

1) Zell am See

2) Schladming

3) Maria Alm

4) Bad Gastein

5) Wagrain

 

Clickski

1) Maria Alm

2) Lofer

3) Fieberbruun

4) Berchtesgaden

5) Kleinwalsertal

Se også: På ski over skyerne hvor himlen altid er blå

Derudover peger hun på, at danskerne sværger til Østrig på grund af snesikkerhed, børnevenlige områder og hygge.

- I Østrig er der en hyggelig afterski-stemning. Det er der mange danskere, der sætter pris på. Man kan næsten tale om, at det er den danske hygge bare på østrigsk. Det findes ikke på samme måde i Frankrig, hvor det typisk er diskoteker og barer, siger hun og supplerer med, at afterskien i Østrig foregår om eftermiddagen i træhytter med livemusik og dans på bordene, hvor hele familien deltager.

Majbritt Jensen tror også, at Østrigs popularitet vil fortsætte de kommende sæsoner, da skisportstederne har været gode til at præparere deres pister og investere i skiområderne igennem de sidste seks til otte år.

Det betyder, at de har mulighed for at producere kunstsne i tilfælde af, at der ikke falder så meget sne. Og det har stor betydning for, at gæsterne vælger at komme igen.

2 kommentarer
Vis kommentarer