Bevæg dig slank uden at dyrke motion

Per Brændgaard viser her, hvordan du får kiloene til at rasle af med tre enkle skridt i hverdagen

Du behøver ikke dyrke kedelig motion for at blive sundere, få mere bevægelse og tabe de overflødige kilo. Det handler om at bruge hverdagens muligheder og se de mange situationer, hvor du kan vælge mellem et mere eller mindre fysisk aktivt valg.

Se på dine vaner inden for bl.a. disse områder:
Transport
Husholdning
Underholdning
Socialt liv
Sex

Her er tre små skridt til mere bevægelse med angivelse af, hvad det vil føre til i vægttab i løbet af et år:

Skridt 1: Gå en rask tur - en ”tankegang” - på 20 min. hver dag i stedet for at sidde og spekulere i lænestolen i 20 min. hver dag. Det giver et vægttab på 5,2 kg i løbet af 12 mdr. Man tænker bedre, når man går.

Skridt 2: Erstatte to møder om ugen á 1 time, hvor I sidder ned med to walk-and-talk møder á 1 time, hvor I går i roligt tempo. Det giver et vægttab på 2,2 kg i løbet af 12 mdr. Man kan sagtens gå og snakke imens, hvis du kun skal mødes med en eller to.

Skridt 3: Danse rundt i stuen til din yndlingsmusik i 10 minutter hver dag i stedet for at sidde stille og lytte til den. Det giver også et vægttab på 2,2 kg i løbet af 12 mdr. Du behøver ikke være god til at danse for at nyde det og få virkningen.

Hvis du tager alle tre skridt, så vil du tabe dig i alt 9,6 kg i løbet af et år. Det forudsætter, at du ikke begynder at spise mere og ikke bliver tilsvarende mere inaktiv på andre tidspunkter.

Få flere tips og konkret vejledning på SmaaSkridt.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen