Hyggespiseren

null

Et par ødelagte knæ fik Carsten til at indse, at overvægten virkelig var et problem. Nu er slikket skiftet ud med frugt. (Foto: Gregers Tycho)
Et par ødelagte knæ fik Carsten til at indse, at overvægten virkelig var et problem. Nu er slikket skiftet ud med frugt. (Foto: Gregers Tycho)

Carsten Riis betegner sig selv som en rigtig hyggespiser. Tidligere kunne han sagtens spise tre ekstra frikadeller, selvom han egentlig ikke var sulten. Efter aftensmaden stod den typisk på hygge med snacks eller chokolade.

- Jeg manglede simpelthen viden til at ændre den usunde livsstil. Dybest set vidste jeg jo godt, at agurk er sundere end chokolade, men de usunde vaner var nærmest indgroede. Dem havde jeg med fra teenageårene, fortæller han.

Carsten Riis kommer oprindelig fra Sønderjylland, hvor rigtig mange mener, at slik er bedre end frugt. Den holdning var derfor helt naturlig for ham.

Vanebryder
Men på et tidspunkt bukkede knæene under for overvægten, og det gik op for Carsten Riis, at han måtte prøve noget andet end de sædvanlige mislykkede slankekure.

- Det, der især tiltalte mig ved Per Brændgaards 'Små Skridt', var, at jeg kunne være min egen ekspert. Der var ingen sundhedsguru, som kom og fortalte mig, hvad jeg skulle gøre, fortæller han.

Efter et grundigt kig på sine vaner gik det op for ham, at han - hver gang han var ude og handle - købte en et stort stykke chokolade. Desuden tog han altid elevatoren og havde i det hele taget en aversion mod sport. Lidt efter lidt begyndte han at tage trapperne op til femte sal, hvor han bor, og nu er det nærmest blevet en vane. Ligesom det nærmest er blevet en vane ikke at købe chokolade, hver gang han handler.

- Jeg har det hamrende godt. Hyggespisningen om aftenen er nu med frugt, og chipsene og chokoladen i skufferne er udskiftet med klementiner. Desuden dyrker jeg både volleyball, skotsk folkedans og går i svømmehallen hver anden uge, fortæller han stolt.

Carsten Riis
- 37 år.
- Arbejder hos Skat.
- Bor med sin kone i København.
- Har på et tidspunkt vejet omkring 130 kilo, men er nu nede på 105 kilo. Målet er at få vægten ned på omkring 90 kilo.
- Begyndte på 'Små Skridt' konceptet for cirka fem år siden.

1 af 2 Da Carsten virkelig var hyggespisende sportsforsager, rundede vægten 130 kilo. (Foto: Privatfoto)
2 af 2 Et par ødelagte knæ fik Carsten til at indse, at overvægten virkelig var et problem. Nu er slikket skiftet ud med frugt. (Foto: Gregers Tycho)
kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen