Rumæner-kriminalitet eksploderet i Danmark

Alene de seneste to år er antallet af sigtelser mod rumænere steget kraftigt

Her er rumæneren Viorel Caldarar optaget med skjult kamera, mens han tæller 80.000 kroner op på sit hotelværelse. Foto: Screendump fra ’Jagten på gangsterne fra øst’
Her er rumæneren Viorel Caldarar optaget med skjult kamera, mens han tæller 80.000 kroner op på sit hotelværelse. Foto: Screendump fra ’Jagten på gangsterne fra øst’

De røver, stjæler, svindler og bedrager. Antallet af sigtelser mod rumænske kriminelle er eksploderet de seneste to år.

I 2013 rejste politiet 7.112 sigtelser mod rumænske statsborgere, men allerede året efter i 2014 var det steget til 10.214 sigtelser mod rumænske statsborgere.

 I årets tre første måneder er der intet, der tyder på, at kraften er gået af den bølge af rumænsk kriminalitet, der lige nu skyller ind over Danmark. Her har der allerede været op mod 2.800 sigtelser mod rumænske statsborgere. Det viser en opgørelse Justitsministeriet har lavet til Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

– Der er mange omrejsende kriminelle, og vores erfaring er, at østeuropæerne er meget mulitikriminelle. De beskæftiger sig med stort set en hver form for berigelseskriminalitet. Alt fra indbrud til afluring af pinkoder til økonomisk kriminalitet, siger vicepolitiinspektør i NEC, Tormod Christensen.

Hotel Continent, Nørrebrogade 51. (Foto: Screendump fra ’Jagten på gangsterne fra øst’) Krimi Drab, svindel og vold: Velkommen til hotellet fra helvede
Mere organiseret end troet
Når de rumænske tyve har hærget i Danmark, forsvinder de ifølge politiet hurtigt ud af landet igen for enten at tage videre til et andet skandinavisk land eller tilbage til hjemlandet.

Et af de aktiviteter, som rumænerne særlig er glade for er indbrud i danske hjem. Og ifølge politiinspektør Karl Erik Agerbo fra Task Force Indbrud er øst-tyvebanderne velorganiserede.

– Vi har fundet ud af, at østeuropæerne er mere organiserede, end vi måske umiddelbart havde troet.

– I de store sager ser vi typisk, at der sidder bagmænd i Danmark og rekrutterer indbrudstyve fra hjemlandet og anviser, hvordan og hvor de skal bryde ind, siger Karl Erik Agerbo.

Der kan være flere sigtelser mod en enkel rumæner, og personen bliver nødvendigvis ikke dømt, når vedkommende er sigtet i en sag.

112 - 20. apr. 2015 - kl. 19:28 TV: Afslører østkriminelle

133 kommentarer
Vis kommentarer