Advokat: Sådan tager du røven på bolighajerne

Se i indslaget herunder hvordan du kommer ud af kløerne på en bolighaj. Boligadvokat Jan Schøtt-Petersen giver gode råd efter Jagtens afsløringer på TV3

Advokat om Jagten-afsløringer: Det er nogle grimme tilfælde

Her til aften har TV3 og Ekstra Bladet afsløret en række forskellige danske bolighajer, som snyder og bedrager lejere rundt om i landet.

- Det, vi har set med de bolighajer, det er helt utilstedeligt. De gør sig skyldige i mange ting, men problemet er selvfølgelig, at vores system ikke nødvendigvis har tid eller ressourcer til at gå efter bolighajerne, siger advokat Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske Boligadvokater og fortsætter:

- Gudskelov er det ikke alle boligudlejere, der er bolighajer. Det er grelle eksempler, I har fundet i Jagten. Der er virkelig nogle platugler og banditter imellem, siger Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske Boligadvokater. Han mener, at de lovstramninger, der kom sidste år, snart vil slå igennem og få fjernet en del af de brodne kar.

Vita Egstrup håber stadig på, at hun en dag får sine penge, som hun har krav på. (Foto: EB Dokumentar/TV3) Jagten: Bolighajerne - 18. maj. 2016 - kl. 16:51 Vita har 41.000 til gode: Udlejer stukket af til Spanien

- Der er forskellige muligheder for at komme efter en udlejer, hvis man er blevet snydt og har penge til gode. Hvis udlejer ikke kan betale, så har man som lejer faktisk pant i ejendommen. Man kan f.eks. få hjælp af en advokat, få boligen sat på tvangsaktion og på den måde få de penge, man har til gode, siger Jan Schøtt-Petersen.

Han opfordrer dog også folk til at have deres sunde fornuft med, og huske på, at hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det nok også for godt til at være sandt.

1 af 2 Jagten afslører i dag bolighajen Umar Hayat
2 af 2 
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen