Dokumentaren du ikke må se: Forsøgte at lukke munden på Jeanet

En af de mænd, som ifølge Jeanet Pedersen står bag et omfattende sexmisbrug, forsøgte at få nedlagt forbud i retten mod Ekstra Bladets og TV3s dokumentar

Jeanet fortæller, hvordan hun blev efterladt efter det angivelige misbrug var overstået

I aften står 27-årige Jeanet Pedersen frem og fortæller sin historie i dokumentaren 'Jagten - Mit liv som sexslave' og blotlægger ikke alene sin egen, i følge hende selv, frygtelige barndom - men også et årelangt systemsvigt af hende fra myndighedernes side.

Men dokumentar-udsendelsen skulle først en tur forbi fogedretten, før TV3 og Ekstra Bladet fik lov at bringe den unge kvindes grusomme historie om et massivt sexmisbrug.

For på trods af sløret identitet i udsendelsen, forsøgte en af de mænd, som - ifølge Jeanet Pedersen - står bag de voldsomme overgreb, at få lukket historien ned i retten.

Manden har tidligere været sigtet i sagen, og hans advokat argumenterede således sidste tirsdag ved et retsmøde i Københavns Byret for, at det er en krænkelse af mandens ære, når Jeanet fortæller om misbruget.

Med henvisning til, at han aldrig er blevet dømt for de overgreb, som Jeanet Pedersen anklager ham for at have begået, krævede manden forbud mod, at Ekstra Bladet og TV3 måtte afdække, hvad hans rolle i sagen har været.

'Ikke til at bære'

Men dommeren afviste at stoppe udsendelsen.

Når mændene er sløret, bliver de heller ikke krænket, vurderer dommeren.

Desuden er sagen af høj offentlig interesse, da dækningen primært omhandler myndighedernes håndtering af sagen, og hensynet til Jeanets ytringsfrihed var også en del af dommerens overvejelser.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at jeg kan få lov til at fortælle min historie. Det ville næsten ikke være til at bære, hvis jeg endnu engang bare var blevet slået hen, siger Jeanet Pedersen.

Jeanet Pedersen, 27 år, fortæller om en grufuld barndom med sexmisbrug, vold og tortur. (Foto: Linda Johansen) 112 - 25. maj. 2016 - kl. 07:26 Jeanets mareridt: Jeg blev lejet ud som sexslave

Har selv turneret med sagen

Mandens advokat argumenterede med, at lokalområdet kender manden og sagen, og at det i sig selv vil være krænkende at omtale sagen igen i medierne, efter politiet har opgivet den.

Alligevel har selv samme advokat turneret i den lokale presse med udtalelser om netop denne sag og med detaljer, der i høj grad udleverer hans klient - hvis identitet han ellers er hyret til at beskytte.

Du kan se dokumentaren i aften klokken 21.00 på TV3 og Viaplay.

Hvorfor slører vi mændene?

Ekstra Bladet og TV3 har valgt at sløre identiteterne på de mænd, som ifølge Jeanet Pedersen står bag et omfattende sexmisbrug.

Det har vi gjort af hensyn til mændenes retssikkerhed. Ingen er blevet tiltalt - eller dømt - for overgreb mod Jeanet Pedersen.

Her forsøger Ekstra Bladet og TV3 at få en kommentar fra Jeanets læge Sonja Henriksen (foto EB Dokumentar) 112 - 25. maj. 2016 - kl. 15:25 Jeanet fortalte om seksuelt misbrug: Ingen greb ind

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen