Ekspert om Jeanets sag: Ubegribeligt at der ikke sker mere

Jeanet Pedersen har været udsat for et 'ubegribeligt offentligt omsorgssvigt' og 'tjenesteforsømmelse', vurderer ekspert

Jeanet Pedersen stod i går frem i Ekstra Bladet og i dokumentar-programmet Jagten: Mit liv som sexslave og fortalte om en barndom fyldt med sexovergreb, tortur, vold og udlejning som sexslave til fremmede mænd.

I dokumentaren kommer det også frem, at Jeanet har skrevet hundredvis af breve, hvor hun i grufulde detaljer beskriver de chokerende overgreb.

"De må gøre lige, hvad de vil med mig. Siger jeg imod, bliver jeg slået. En af dem stikker sin klamme penis op i mig", skriver hun eksempelvis til sin læge.

Alligevel underretter lægen ikke de sociale myndigheder, som hun ellers skal ifølge loven.

- Det er tjenesteforsømmelse, siger Kuno Sørensen, psykolog i Red Barnet og ekspert i sager om seksuelle overgreb, uden at tøve.

- Den læge har det, der hedder skærpet underretningspligt. Hvis der er tvivl om, at et barn bliver udsat for overgreb, så SKAL man underrette de sociale myndigheder. Her er der jo ikke tvivl, fordi pigen fortæller direkte, at hun bliver udsat for overgreb, siger han.

Jeanet Pedersen, 27 år, fortæller om en grufuld barndom med sexmisbrug, vold og tortur. (Foto: Linda Johansen) 112 - 25. maj. 2016 - kl. 07:26 Jeanets mareridt: Jeg blev lejet ud som sexslave

Skolelærere svigtede også

Allerede i folkeskolen har Jeanet Pedersen store psykiske problemer, og hun udviser helt klare tegn på, at hun ikke har det godt. Hun skærer i sig selv og kan slet ikke fungere sammen med de andre børn. Allerede i tredje klasse kommer hun til skolepsykolog, og som 13-årig har hun det så skidt, at hun bliver ramt af en alvorlig spiseforstyrrelse.

Lærerne burde ifølge loven være gået til kommunen med Jeanets klare tegn på mistrivsel. Men det gør de ikke.

Og også en lang række andre fagpersoner, som har været tæt sammen med Jeanet har svigtet, mener Kuno Sørensen, som har haft lejlighed til at se dokumenter fra sagen igennem.

Her forsøger Ekstra Bladet og TV3 at få en kommentar fra Jeanets læge Sonja Henriksen (foto EB Dokumentar) 112 - 25. maj. 2016 - kl. 15:25 Jeanet fortalte om seksuelt misbrug: Ingen greb ind

- Vi kan jo se i det mange papirer her, at Jeanet er i kontakt med rigtig mange fagpersoner igennem hele sin barn -og ungdom. At der så ikke sker mere, det er ubegribeligt og uforståeligt for mig. For det er så groft et offentligt omsorgssvigt af et barn, siger han.

Både Jeanet Pedersens læge og skolelederen på hendes folkeskole afviser kritikken, og siger, at de har underretter kommunen.

Men det afviser kommunen blankt. Ekstra Bladet og TV3 har også haft adgang til alle sagens akter, og der ligger ingen underretninger fra lærer eller læge i sagen.

Du kan se interviewet med Kuno Sørensen her:

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen