Læge ignorerede nødråb om sexmisbrug: Se de rædselsfulde breve

Jeanet Pedersen skrev hundredvis af breve til sin læge om omfattende sexmisbrug. Men lægen reagerede ikke

Her kan du se, hvad Jeanets læge siger til sit forsvar (EB Dokumentar)

'Jeg er så angst, så angst. Og jeg skriger. Men han fanger mig, lægger mig ned, river mine trusser af og voldtager mig. Rigtig hårdt'

'Jeg bliver misbrugt konstant, Sonja. Få mig ud af misbruget'.

Så åbenlyse var Jeanet Pedersens nødråb til sin daværende læge, Sonja Henriksen, i de hundredvis af breve med uhyggelige detaljer om voldtægter, tortur og misbrug, som Jeanet Pedersen - som på det tidspunkt var barn - sendte til sin læge.

Alligevel underrettede Sonja Henriksen ikke de sociale myndigheder i kommunen. Det kom frem onsdag i dokumentaren Jagten: Mit liv som sexslave, som bliver produceret af Ekstra Bladet i samarbejde med TV3.

- Det gør mig rigtig ked af det. Det troede jeg faktisk også, at hun havde gjort. Det stiller jeg mig totalt uforstående overfor. Ja, jeg kan faktisk slet ikke forstå, at hun ikke har gjort det, siger Jeanet Pedersen i dag om svigtet.

Jeanet Pedersen, 27 år, fortæller om en grufuld barndom med sexmisbrug, vold og tortur. (Foto: Linda Johansen) 112 - 25. maj. 2016 - kl. 07:26 Jeanets mareridt: Jeg blev lejet ud som sexslave

Du kan høre Jeanet læse flere breve op i klippet herunder (artikler fortsætter under videoen):

Tjenesteforsømmelse

Det er da også med god grund, at Jeanet Pedersen har svært ved at forstå, hvorfor hendes læge ikke fortæller kommunen om brevene. Der er nemlig tale om en klokkeklar tjenesteforsømmelse fra lægens side ifølge en af Danmarks førende eksperter indenfor seksuelle overgreb, Kuno Sørensen fra Red Barnet.

- Hvis man er i tvivl om, at der foregår seksuelle overgreb, så SKAL man underrette de sociale myndigheder. Her er der jo ikke tvivl, fordi pigen fortæller direkte, at hun bliver udsat for overgreb. Så det er, hvad jeg vil kalde tjenesteforsømmelse, siger han.

Du kan se herunder i grafikken, hvordan sikkerhedsnettet, der skal gribe ind overfor overgreb, fungerer (artiklen fortsætter under grafikken):

Det er tjenesteforsømmelse, at Jeanets læge ikke har underrettet myndighederne, vurderer ekspert (foto: EB Dokumentar) Downcuts: Mit liv som sexslave - 26. maj. 2016 - kl. 20:03 Ekspert om Jeanets sag: Ubegribeligt at der ikke sker mere

Benægt, benægt, benægt

Sonja Henriksen mener dog ikke selv, at hun har svigtet sin tidligere patient. Hun vil ikke stille op til interview, men inviterer alligevel vores journalist indenfor.

Her i videoen kan du se, hvad Sonja Henriksen siger til sit forsvar (artiklen fortsætter under videoen):

- Jeg HAR henvendt mig til kommunen. Hvis du har den fulde journal, så kan du se det dér, siger hun til Ekstra Bladet og TV3 i dokumentaren.

- Der står det?

- Ja.

- Det kan jeg så sige: Det gør det altså ikke. Der står ikke noget om, at du underretter kommunen, og jeg vil gerne give dig en kopi, så du selv kan se. Vil du have det?

- Nej, svarer lægen.

Ekstra Bladet og TV3 har haft adgang til alle dokumenter om Jeanet Pedersen, og der findes ingen underretninger fra lægen. Odsherred Kommune afviser ligeledes, at lægen har underrettet:

- Der ligger ingenting fra lægen, fastslår socialdirektør Gitte Løvgren.

1 af 2 Jeanet Pedersen, 27 år, fortæller om en grufuld barndom med sexmisbrug, vold og tortur. Men ingen gør noget (Foto: Linda Johansen)
2 af 2 Her forsøger Ekstra Bladet og TV3 at få en kommentar fra Jeanets læge Sonja Henriksen (foto EB Dokumentar)
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen