SnapDocs: Politiker til forbrugere: Drop Snickers

Socialdemokraternes ordfører havde en Snickers med til interviewet med Ekstra Bladet og en klar idé til, hvad man kunne bruge den til i stedet for at spise den

Som erhvervsordfører for Socialdemokraterne har Benny Engelbrecht fulgt problemerne med brug at børn som slaver i kakaomarkerne tæt. Efter Ekstra Bladets afsløring af at det stadig foregår i stor stil, retter han pegefingeren mod chokoladeindustrien.

Se også: SnapDocs: Slavebørn ender i chokoladeindustrien

- Man må bare konstatere, at branchen har ikke gjort noget som helst, som man mærkes derude, siger ordføreren.

Han mener branchen burde have rigeligt af penge til at afskaffe bruger af børneslaver.

- Prøv lige at tænk, at en brøkdel af det, Mars (producenten bag Snickers, red.) bruger på reklamepenge, kunne vi faktisk bruge til at få styr på hele producentleddet og sørge for, der ikke var børneslaveri.

Artiklen fortsætter under billedet

Socialdemokraten Benny Engelbrecht mener ikke, chokoladeindustrien gør nok for at komme børneslaveri til livs
Socialdemokraten Benny Engelbrecht mener ikke, chokoladeindustrien gør nok for at komme børneslaveri til livs

I Ekstra Bladets dokumentar 'Jagten på børneslaver' fremgår det, at en almindelig landsby kan miste op mod 450 børn om året til slavearbejdet i kakaomarkerne.

- Jeg er desværre ikke overrasket, for det er jo de rapporter, vi får. Det, jeg kan være overrasket over, er hvor meget det betyder i en enkelt, konkret landsby, siger Benny Engelbrecht.

Se også: SnapDocs: Politichef kan ikke stoppe slavehandlen

Som en lille humoristisk detalje på et alvorligt problem medbragte Benny Engelbrecht et stykke chokolade, man kan spise med god samvittighed og en Snickers, som ligger i den stik modsatte ende af skalaen. I tv-klippet over denne artikel kan du se, hvad han opfordrer journalisten til med sin Snickers-bar.

0 kommentarer
Vis kommentarer