Skal jeg finde mig en elsker?

Kære Joan
Jeg er en kvinde på 41 år, som efterhånden bruger meget af min tid på at tænke på, om det er i dag, vi skal have sex. Min mand og jeg har været sammen i 21 år og har tre børn i alderen tre til 11 år.

Jeg har stor lyst til at elske med min mand, men jeg synes, han ofte finder på undskyldninger, jeg er træt, jeg ser lige her i fjernsynet og bla bla.'

Når jeg konfronterer ham med det, siger han, at han bestemt har lyst til mig - det er bare lige det med at komme i gang. Jeg synes, sex er en vigtig del af et forhold, og det påvirker mit selvværd: 'Tænder han ikke på mig, er jeg for tyk, grim, er han på vej væk, eller er det, fordi han har nogle helt andre ønsker seksuelt?'

Han benægter det hele, men jeg tvivler på, at det er sandheden. Når jeg tænker på vores år sammen, så har det faktisk stort set altid været sådan. Jeg elsker ham, men jeg har brug for at blive begæret. Kan jeg stille noget op, eller må jeg bare leve med det, hvilket jeg ikke tror jeg kan. Jeg har da overvejet 'en bolleven', men jeg synes ikke, det er løsningen, for jeg vil hellere have sexlivet med min mand til at blomstre.

Hilsen den frustrerede viv

Kære frustrerede viv
Der er et ordsprog, der siger, 'at man ikke kan hive håret af en skaldet', og det passer vist meget godt til din situation. For din mand har ikke det seksuelle drive, som du har, og det har han aldrig haft.

Det ærgerlige er, at du tror, at det har noget med dig at gøre, og derfor smerter det dig. Hvis du kunne flytte dit fokus fra ham, og i stedet finde ud af, hvad du kan foretage dig for at få et mere 'sexet' liv, ville der komme mere harmoni.

Med det mener jeg, at du må indse, at din mand ikke kan opfylde dine behov for spænding og flirt, men det kan du få, hvis du går lidt mere ud med veninderne og får nogle flere udadvendte og sjove oplevelser.

Jeg er klar over at du har børn, men din mand vil sikkert ikke have noget imod at tage sig af dem, når du skal ud. Jeg opfordrer dig ikke til at dyrke sex med andre mænd, men blot være tro overfor dine behov for at være andet end mor og hustru. Mon ikke det også vil få din mand lidt op i sadlen?

Kærligst Joan

0 kommentarer
Vis kommentarer