Han er helt aseksuel

Hey Joan!
Jeg har en kollega, som jeg er lidt bekymret for, han kan rent ud sagt ikke lide sex. Han er ikke homoseksuel eller bi, men på den anden side så tænder kvinder ham heller ikke. Kan det være rigtigt, at der findes sådan nogle mennesker?

Den nysgerrigeKære nysgerrige
For en masse mennesker er det naturligt aldrig at føle seksuel tiltrækning, eller at have lyst til sex og erotik. Omkring 3400 amerikanere støtter hjemmesiden AVEN, som er lavet af en aseksuel mand David Jay, og han har det, som ca. 1% af befolkningen, aldrig har haft lyst til at finde ud af hvad sex og erotik er for noget.

Han drømmer om at møde en fast partner, som han kan bo og hygge sig sammen med, men han ønsker ikke at have et seksuelt forhold til hende. Nogle forskere mener, at det skyldes opvækst eller undertrykkelse af seksualitet, men de aseksuelle anser ikke dem selv som undertrykte eller hæmmede.

De har bare ikke seksuelle responser. Når de bliver forelskede, går energien ikke ned i underlivet, og selvom mange af dem har forsøgt at onanere, så er det ikke noget, som de bliver afhængige af. Fænomenet er meget udbredt i USA, England og Japan, men der er så småt ved at opstå en gruppe aseksuelle i Danmark, som kæmper for at blive lige så anerkendt som homoseksuelle og transeksuelle.

Du kan jo sige til din kollega, at hvis han er interesseret i at finde ligesindede, så kan han læse mere om emnet på AVEN.com eller på asexuality.org

Kærlig hilsen Joan

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Borup Sørensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen