Ovnen du ikke aner, du mangler

Damp er det nye sort! Electrolux' dampovn får et hav af stjerner og begejstrede kommentarer fra en bagerlærling

Sådan der! Sprøde, lækre og velsmagende boller  – bagt med damp. kup!s bagerlærling var savlende tilfreds og meddelte, at sådan en vil hun altså have, når hun flytter hjemmefra. Foto: Brian Dixen
Sådan der! Sprøde, lækre og velsmagende boller – bagt med damp. kup!s bagerlærling var savlende tilfreds og meddelte, at sådan en vil hun altså have, når hun flytter hjemmefra. Foto: Brian Dixen

Ja, ja, vi ved det godt. Solen hygger sommerligt på terrassen, temperaturen er på den sjove side af 20 grader, og det sidste du tænker på er at bage boller. Men læs nu videre alligevel og få dig en a-ha oplevelse.

For Electrolux har jagtet os længe. De har i hvert fald ringet tit om den her ovn.

Normalt kan vi godt klare presset, når producenterne plager os, men der findes altså elektroniske produkter, vi bare MÅ kigge nærmere på. Sådan var - og er - det med dampovnen.

Bevares, vi har da både hørt om gasovne, almindelige ovne og varmluftovne. Men dampovne! Den var godt nok smuttet.

Den er godt nok dyr
Hvidevarebranchen slynger ikke om sig med smarte ord. I stedet skal deres produkter hedde et eller andet langt nummer. Således hedder kombidampovnen ECB58000X. Vi tror, at den måde at navngive på dækker over store forretningskæder, der reklamerer med, at de giver prisforskellen tilbage, hvis du kan finde det samme produkt billigere hos en konkurrent. Så kan de nemlig bestille en ECB580001 til deres kæde, og så er der ikke andre end dem, der har netop den model

Nuvel, ovnen koster i vejledende udsalg - eller man fristes til at sige vildledende - 17.500 af kongens mønt. Det billigste sted på nettet kan man faktisk finde ovnen til godt 11.000 kroner. En besparelse på godt og vel 6000 kroner. Men over 17.000 kroner for en ovn er også rigtig mange penge. Alt for mange, hvis du spørger os.

Damp er det nye sort
Ovnen, der er en indbygningsovn, er den første af sin slags. Altså den første ovn med damp. Og hvad er det nu lige, man skal med det? Jo, damp giver mere saftigt kød - eller sprødere boller om man vil. Se eksempelvis opskriften på boller andetsteds her på siden. Jeg skulle hilse og sige, at de er lækre.

Når man så oven i købet har en bagerlærling i huset, som godt ved, at det at dampe bagværket er et kendt trick i bagerbranchen, så var det ikke nogen sag at få lov at sætte en ovn mere ind i køkkenet.

Det store problem har været selv at få lov til at prøve ovnen!

Siden vi fik den hjem, har den hver dag stået på hjemmebag som croissanter, kanelsnegle, kanelbrød og ovnbagte frikadeller for blot at nævne nogle få af de ting, der er blevet kreeret i vidunderet.

Men også dampet laks har stået på menuen. Vi har ofte lavet laks i stanniol, men vi bilder os altså ind, at det bliver bedre i dampovnen.

Klik her og få succes med boller i dampovn

Masser af features
Foruden damp, som kan indstilles på flere forskellige måder, kan ovnen både optø, grille, benytte varmluft og over- og undervarme.

Det er nemlig en rigtig kombiovn.

Den har også indbygget minutur - og man kan hele tiden se, hvor varm ovnen er - også når den er slukket. Det er meget smart at vide at pladerne eksempelvis stadig er 88 grader, inden man stikker hånden ind i ovnen.

Selve indstillingerne sker via nogle touch-knapper. Det virker godt - og det store display giver gode oversigtsmuligheder.

Samtidig har ovnen indbygget nogle programmer, som man endda selv kan udvide med sine egne - yeahh!

Derudover taler ovnen dansk - i hvert fald i menusystemet.

Min datter, det er hende, der er i bagerlære, sagde forleden: 'Når jeg flytter hjemmefra, så skal jeg altså have sådan en ovn! Den er bare for fed!'

Vi kunne ikke være mere enige.

Electrolux ECB58000X

Det kan den:
Bage med båd damp, varmluft og konventionel varme

Plusser:
Fantastisk dampfunktion
Masser af features
Glimrende brugergrænseflade
Dansk sprog

Minus:
Prisen

Vidste du at...
- Proteinerne i fisk og grøntsager bliver ødelagt ved temperaturer over 100°C.
- Ved at tilberede med damp - og ved temperaturer under 100°C - bevares proteiner, vitaminer og mineraler i maden ligesom smagsgiverne fastholdes.
- Med damp bevarer råvarerne de friske og dejlige farver på en helt anderledes måde end ved traditionel tilberedning.
- Det giver lækre retter, fyldt med sunde næringsstoffer og med masser af saft og kraft.

Kilde: Succes med damp

Testen er lavet i samarbejde med Gear.

Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen