Boller i dampovn

Opskriften rækker til ca. 20 styk

Det skal du bruge:
25 gram gær
5 dl lunkent vand, 37 grader
1 dl mælk
2 tsk. salt
1 spsk. honning
5 dl fuldkornshvedemel
7,5-8 dl hvedemel

Sådan gør du:
- Smuldr gæren og rør vand og mel i. Tilsæt resten af ingredienserne.
- Ælt dejen hurtigt sammen og lad den stå og hæve i 1-1,5 time.
- Del dejen i 20 nogenlunde lige store boller. De behøver ikke at være helt runde og ens.
- Sæt bollerne på bagepladen.
- Bages straks ved interval-damp i fem minutter ved 230 grader.
- Skift herefter til varmluft 230 grader og fortsæt med at bage i fire-fem minutter til bollerne er fine lysebrune.
- Lad bollerne køle af på en rist, så skorpen bliver rigtig sprød.

Kilde: Succes med damp

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen