Vinene til den søde tand

Kæmpe vintest: Den søde tand stod på en hård prøve da Ekstra Bladets panel skulle smage sig igennem 51 søde vine

Danmark har ikke den store tradition for at drikke et glas sød vin inden middagen. (Foto: Colourbox)
Danmark har ikke den store tradition for at drikke et glas sød vin inden middagen. (Foto: Colourbox)

De søde vine har generelt haft svære kår herhjemme. Vi har ikke haft den store tradition med at nyde et sødt glas vin inden middagen som man ofte gør i Sydeuropa og det er ikke ofte man støder på dessertvine til middagene i de danske hjem. Men det er synd, for der er mange rigtig spændende og gode oplevelser ved at nyde et glas dessertvin. Nogen vil endda gå så langt at nogle dessertvine er en dessert i sig selv og sagtens kan erstatte desserten, men finder man den rigtige dessertvin kan det hæve ja selv en gennemsnitlig dessert til en samlet rigtig flot oplevelse.

Sådan gjorde vi
Supermarkeder og vinkæder blev bedt om at indsende dessertvine som de mener, er gode køb. 51 vine blev indsendt og smagt af et panel af nationen læsere. Alle helt almindelige danskere som ikke beskæftiger sig professionelt med vin, men som alle nyder et godt glas vin. En del af vinene var ikke overraskende portvine som også herhjemme står for en stor del af salget af dessertvine. Herudover var der en række hvide dessertvine fra det meste af verdenen produceret på mange forskellige måder.

Mange spændende vine
Generelt var niveauet flot og kun få vine faldt helt igennem. Mange vine klarede sig rigtig flot og der var endda en række rigtig gode køb var panelet enige om. Især gjorde LBV portvinene det godt. Til prisen er det ofte en rigtig god vin at gå efter da de ofte koster langt under en tredjedel af hvad en tilsvarende ”vintage” port koster. Er man mere til de søde vine var der især nogle spændende tyske vine og et par søde Sherryer som overraskede.

Ekstra Bladets vinpanel denne gang bestod af:
Jeff Boye, 27,København Shipping

Jens Ulrick Jensen, Roskilde, 39 Entreprisechef

Mark Mickelborg, 32 København Controller

Rolf Donslund, 41, Virum Konsulent

Lotte Anderberg, 48 København Konsulent

Gert Landwehr, 51 København Centerchef

Gitte Praefke Jensen, 37 Roskilde Tandklinikassistent

0 kommentarer
Vis kommentarer