Her fandt U2 melodien

Joshua Tree-nationalparken et par timers kørsel fra Los Angeles er en unik oplevelse

Foto: Jan Körner
Foto: Jan Körner

Endeløse ørkenområder, knitrende millionbyer og motorveje så langt, øjet rækker. Det er det, de fleste besøgende forbinder Californien med.

Men midt i den civiliserede verden findes et område, der er som taget fra en anden planet med vækster, der er så sære, at rockgruppen U2 navngav et helt album efter dem.

Den 3,2 millioner kvadratmeter store nationalpark Joshua Tree, der ligger 270 kilometer øst for Los Angeles og kan nås på tre timer fra byen, tager flere og flere danskere til.

Da EKSTRA ankommer til nationalparken i slutningen af december, er vi glade for vores stærke Jeep, der ikke kun sørger for at trække os op i bjergene, hvor de specielle palmetræer knejser mod en himmel, der virker, som om den aldrig er andet en dybblå.

 

Den skærmer os også mod den isnende kulde, der gør sightseeing til en kold oplevelse, når man forlader bilen.

Til alt held kan vi blive siddende og nyde udsigten, der ikke fås andre steder i verden end her, hvor Mojave-ørkenen kolliderer med Colorado-ørkenen højt over Palm Springs, hvor Hollywood-stjerner slapper af, når livet i Los Angeles bliver for hektisk.

Tips til turen
  • Med Norwegian er det nu blevet muligt at flyve direkte fra København til Los Angeles på en 11 timer lang flyvetur.
  • Turen kan typisk fås for lidt under 4000 kroner retur.
  • I Californien – ligesom store dele af USA – er det umuligt at komme rundt uden egen bil. Derfor er billeje er must. Specielt når man skal ud i ørkenen for at se Joshua Tree-parken.
  • Tre ugers leje af en Kia Rio kan fås for 3497 kroner, hvilket svarer til 166,50 kroner om dagen. En Ford Escape med mere plads fås i samme tidsrum for 4467 kroner, hvilket svarer til 212 kroner om dagen.
  • Husk at få gps med til bilen, da det gør livet på USA vilde vejsystemer væsentligt nemmere.
  • Hotel- eller motelleje varierer alt efter ens behov og standard, men typisk kan man finde et pænt motelværelse til omkring 700 kroner.
  • Med den høje dollarkurs på 6,85 kroner er det blevet væsentligt dyrere at være turist i USA. Til gengæld er det billigt at spise sig mæt, hvis ikke man har noget mod at spise på de dårlige fastfood-kæder.
 

For 20 dollar køber vi os adgang til at køre rundt i parken i tre dage, men en dag er rigeligt til at se de sære vækster, de bugtende bjerge og sletterne, der synes uendelige, når man vover sig ud i kulden og skuer mod horisonten.

De bedste tidspunkter til et besøg er forår og efterår, når kulden er væk, og hvor den stegende hede endnu ikke har overtaget. Men de to millioner årlige besøgende slår også igennem i december, hvor karavaner af store biler skærer sig gennem det golde landskab, og hvor bjergbestigere konstant kravler højere og højere op for at få et glimt af landskabet, der hører en anden verden til. En verden med – til tider – små knoldede planter og store landskaber med Joshua Tree-planten, der har givet området sit navn.

Se også: Byfest i Sydstaterne  

Området, der blev dannet for 100 millioner år siden, giver rig mulighed for at campere på indrettede pladser, ligesom hiking er et stort hit blandt mange besøgende. Men kulden sætter altså i vintermåneden en stopper for de ambitioner.

Til gengæld bliver ambitionen om at se noget, hvis lige ikke findes andre steder i verden, til fulde indfriet.

0 kommentarer
Vis kommentarer