Glæde giver sex

Spyt ud: Fortæl ham direkte, hvad der gør dig glad, for han forstår ikke hentydninger. Men hold igen med dit brok, for det hjælper slet ikke

I stedet for at få afløb for dårligt humør til de kommende julefrokoster kan I bruge energien på at kommunikere ordentligt derhjemme. Det smitter med garanti af på sexlivet. Polfoto
I stedet for at få afløb for dårligt humør til de kommende julefrokoster kan I bruge energien på at kommunikere ordentligt derhjemme. Det smitter med garanti af på sexlivet. Polfoto
– Nå, sidder du bare der!

Kvinden kommer ind i stuen og ser sin mand hænge over avisen. Han hygger sig, men det hun ser, er ikke hyggen – det er den manglende aktivitet. For ’hvordan kan han dog sidde og glo, når der trænger til at blive støvsuget? Og han har heller ikke været ude med skraldespanden’.

Scenen er en klassiker i mange hjem. Hun bliver sur, han bliver irriteret. Ingen af dem forstår, hvorfor den anden ’skal ødelægge det hele’.

– Men tag en dyb indånding og tænk dig om, før du kritiserer, opfordrer Joan Ørting kvinderne til.

Rejs dig, mand
– Kvinder siger ikke tingene direkte, men mænd forstår ikke spil og hentydninger, så hvis hun kamuflerer sit behov for, at han støvsuger, med en hentydning, så forstår han ikke, hvor vigtigt det er for hende.

– Det handler om at være bevidst om, hvordan man kommunikerer. Sig det direkte. Fortæl, at det vil gøre dig rigtig glad, hvis han gør det – og ros ham bagefter.

Det er naturligvis ikke kun kvinder, som skal gøre en indsats for at få mere glæde i hjemmet.

– Hvis han med det samme rejser sig, når hun siger det, vil det gøre hende så glad. Hun vil føle sig mere elsket. Og når kvinder er glade, bliver alle i hjemmet glade.

– Mænd har ofte en grundglæde, de er mere tilfredse, derfor afhænger meget af kvindens humør. Også sexlivet, siger Joan Ørting.

Fører til utroskab
Hvis kvinden føler, at alting afhænger af hende, bliver hun stresset og hård. Hendes sårbarhed pakkes ind i flere tæppelag, og kommandotonen tages i brug.

– Så ryger intimiteten, og hun vil mest tænke i praktiske baner eller ligefrem begynde at overveje, om hun skal bolle med chefen til julefrokosten.

Julefrokosterne er så tæt på, at vi næsten kan lugte flæskestegen. Så lad det være en ekstra motivation for at forbedre kommunikationen derhjemme.
0 kommentarer
Vis kommentarer