Har du selv valgt at blive enlig mor? Så får du lige en ekstra check

Der er ekstra penge at hente, hvis du som enlig kvinde vælger at blive insemineret. Ud over børnechecken, som de fleste familier får, udløser det nemlig hele to andre checks. Samlet gevinst: 10.878 kroner hver tredje måned

Kvinder, der er blevet mødre ved insemination, får op til 6000 kroner mere af staten end andre børnefamilier. (Foto: Colourbox.com)
Kvinder, der er blevet mødre ved insemination, får op til 6000 kroner mere af staten end andre børnefamilier. (Foto: Colourbox.com)

Institutionspladser, alskens udstyr, tøj, mad og meget mere. Det er ingen hemmelig, at børn kan være en dyr affære.

Derfor får de fleste forældre en børne- og ungeydelse, nok af mange kendt som børnechecken, der reguleres efter barnets alder og forældrenes indkomst.

Mens barnet er 0-2 år, og hvis forældrene er gift og tilsammen ikke tjener mere end 712.600 kroner om året, giver det en check opå 4404 kroner i kvartalet fra statskassen.

Men hvis du, som enlig kvinde, vælger at blive insemineret, får den check følgeskab af hele to andre - hvis man husker at ansøge om det, selvfølgelig.Samlet set giver det altså 10.878 kroner i kvartalet - over 6000 kroner mere end en familie med far, mor og barn fårEn enlig forsørger kan nemlig også få et såkaldt ordinært og et ekstra tilskud på i alt 2664 kroner i kvartalet, fordi man det meste af tiden er alene med barnet.

Men det stopper ikke her.

Se også: Øremærkede kroner misbrugt: Kommuner bruger ikke penge på socialt udsatteSe også: Ensomhed koster samfundet 132 millioner

For hvis 'faderskabet ikke kan fastslås', som det hedder, udløser det endnu en check - kaldet særligt børnetilskud. Denne er på hele 3810 kroner i kvartalet.

Samlet set giver det altså 10.878 kroner i kvartalet - over 6000 kroner mere end en familie med far, mor og barn får.

Skulle kvinden have et topstilling et sted og score en god månedsløn, så påvirker det ikke engang det særlige børnetilskud eller det ordinære og ekstra tilskud, der samlet giver 6474 kroner. Det eneste, der ville blive påvirket her, er børnechecken.

Se også: Sådan prioriterer danskerne velfærdskronerneSe også: Er det samfundets opgave at vi får børn?

I Socialdemokratiet ser man dog ingen grund til hverken af fjerne det særlige børnetilskud eller gøre det indkomstreguleret.

- Det er et tilskud, der skal hjælpe børnefamilier, der kun har en forsørger, og det synes jeg er helt rimeligt, siger ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff.

- Der er jo så en reel diskussion, om der skal være indkomstregulering. Jeg er dog selv kommet frem til, at det er bedst og billigst at lade reglerne gælde alle og dermed også slippe for unødige administrationsomkostninger, siger han.

Det er De Konservative ikke enig i.

- Jeg ønsker, at det særlige børnetilskud skal være indtægtsreguleret. Det er børnechecken også, så det ville være meningsfuldt, hvis begge ydelser er indtægtsregulerede, siger socialordfører Mai Mercado.

Se også: Staten støtter den sidste rejseSe også: Tina modtog begravelseshjælp: Et fuldstændig ligegyldigt og skørt tilskud

Også Dansk Folkeparti mener, at man bør kigge på det særlige tilskud.

- Det er jo en helt bevidst beslutning, som den pågældende træffer. Man kan blive enlig forsørger af mange uforskyldte grunde, og her skal samfundet række den enlige forsøger en hjælpende hånd til gavn for børnene. Men i det her eksempel er der tale om en 100 procent bevidst beslutning, og så er sagen anderledes, siger socialordfører Karin Nødgaard.

- Vi skal ikke til at motivforske, hvorfor folk får børn, hvem de får dem med, eller hvordan de får dem. Til gengæld vil SF gerne være med til at diskutere et indtægtsloft, uden at vi dog i skrivende stund kan sige, hvilket niveau det skal have, lyder meldingen fra SF's socialordfører Pernille Vigsø Bagge.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Følg Ekstra Bladet Nyheder
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jesper Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen