Jon: Det bli'r røv-kedeligt

Sluk for tv'et: -Vi skal være tålmodige og hele tiden bevare fem mand bag bolden, siger Jon Dahl om mødet med de løbestærke japanere

De danske spillere under træningen tirsdag. (Foto: Lars Poulsen)
De danske spillere under træningen tirsdag. (Foto: Lars Poulsen)

KNYSNA (Ekstra Bladet): Hvis du sidder hjemme foran fladskærmen og forventer sprudlende, spektakulær og underholdende fodbold i morgen aften fra Rustenburg, så er der en stor risiko for, at du bliver overordentlig skuffet.

For du skal bestemt ikke vente samme smukke oplevelse som i lørdags mod Cameroun.

Den danske landsholdsanfører, Jon Dahl Tomasson, opfordrer ikke ligefrem fodboldfolket til at tænde for tv'et med denne melding:

- Forhåbentlig har jeg ikke ret, men jeg frygter lidt, at kampen mod Japan bliver røvsyg at kigge på, siger Jon Dahl Tomasson.

Den danske kaptajn er kommet sig så meget over sin forstrækning i forlåret, at det ikke længere er et tema at tale om hans deltagelse i den vigtigste landskamp i seks år. For ikke siden EM-kvartfinalen mod Tjekkiet har landeholdet spillet så betydningsfuldt et opgør.

Brug hovedet
Til gengæld er han lidt bekymret for de præmisser, som kampen ser ud til at foregå på.

For det bliver en kompakt, kæmpende og viljefast japansk mur, som Danmark skal nedbryde. Ofte med ni-ti mand bag bolden.

- Japan er veldisciplinerede og velorganiserede. De er løbestærke og står langt tilbage på banen.

- Vi er tvunget til at styre kampen og præge spillet, men det handler i høj grad om tålmodighed, fordi det er altafgørende at spille med hovedet og hele tiden sørge for at have fem mand bag bolden, så vi ikke ryger ind i kniven, mener landsholdskaptajnen.

Diagonalbolde
Mod Cameroun scorede Danmark efter en hurtig omstilling, hvor en diagonalbold fra Simon Kjær var nøglen til udligningen. Og det kan sagtens blive opskrift igen.

- Vi har haft mulighed for at se nærmere på, hvordan Japan spiller, og det kan give plads, hvis vi kan lave hurtige sideskift. Det vil skabe plads og åbninger, påpeger Jon Dahl Tomasson.

De bliver trætte
Japans to første kampe ved VM har vist, at de kæmper med kræfterne mod slutningen af kampene.

- Det er et hold, der bruger mange kræfter, og det sidste kvarter har de set trætte ud. Forhåbentlig kan vi slide så meget på dem, at de brænder ud tidligere, understreger den danske kaptajn, der nu er målløs på landsholdet i 1035 minutter.

Eller i mere end 17 timer!

Så det er ikke hans uskarpe inderside, vi skal knytte vores forhåbninger til, når vi drømmer om en plads i ottendedelsfinalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer