DBU: Jon får lov at beholde rekord

Selv om DBU's officielle statistikere ikke mener, at Jon Dahl har sat scoringsrekord på landsholdet, så fastholder DBU, at rekorden er Jon Dahls

Jon Dahl Tomasson - er nu officielt rekordindehaver. (Foto: Lars Poulsen)
Jon Dahl Tomasson - er nu officielt rekordindehaver. (Foto: Lars Poulsen)

Ifølge Dansk Boldspil Unions officielle statistikere fra danskfodbold.com, så mangler Jon Dahl Tomasson fortsat ét mål i at tangere scoringsrekorden på landsholdet. Den indehaves af Poul 'Tist' Nielsen med 52 scoringer.

De officielle statistikere vil nemlig ikke tælle Jon Dahls mål i den famøse kamp mellem Danmark og Sverige i Parken i 2007, hvor den berømte baneløber luftede sin brandert, med i statistikken.

Jon Dahl Tomasson havde scoret inden kampen før tid blev fløjtet af, men kampens resultat blev jo en skrivebords-afgørelse på 3-0 til svenskerne - og de danske mål skal annuleres, mener danskfodbold.com.

Men DBU står fast og melder nu officielt ud, at anføreren kan få sin trøstepræmie trods Danmarks skuffende VM. Landsholdsanføreren tangerede med sit mål mod Japan rekorden - og DBU henviser til gule kort, når de skal forklare hvorfor.

- Vi har den opfattelse, at når Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) fastholder de advarsler, der blev givet i kampen, så fastholder vi også målscorerne, siger Lars Berendt, kommunikationschef i DBU.

- Vi har den opfattelse, at når Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) fastholder de advarsler, der blev givet i kampen, så fastholder vi også målscorerne, siger han.

Dermed er Tomasson officielt oppe på siden af Poul 'Tist' Nielsen, der huserede på landsholdet mellem 1910 og 1925. Tomasson har meddelt, at han fortsætter på landsholdet efter VM, og han har dermed chancen for at få rekorden alene.

Jon Dahl Tomasson har brugt 112 kampe på at nå sine 52 mål. Poul Nielsen brugte 38.

Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen