Danmark får hjælp af heksedoktor

I magiens hule: - Jeg gør Bendtner og Sørensen stærkere, siger heksedoktor Selina 'Big Mama' Nomfundo før aftenens kamp

Skummet i Big Mamas spand sørger for, at både Thomas Sørensen og Nicklas Bendtner spiller en stor kamp. (Foto: Lars Poulsen)
Skummet i Big Mamas spand sørger for, at både Thomas Sørensen og Nicklas Bendtner spiller en stor kamp. (Foto: Lars Poulsen)

BONGANI (ekstrabladet.dk): Hundene bjæffer i vuvuzela-styrke, geder og køer krydser jordvejen, der løber dybt inde i Bongani-townshippen i udkanten af Knysna. Rygtet har spredt sig lige så hurtigt som en knivskarp Messi-dribling: Det danske landshold har været hos en heksedoktor. Hos Big Mama!

Tre hårnålesving senere, et par forespørgsler og godt assisteret af 22-årige Thembelani, er der bid. I et lille hus på en skråning bliver Ekstra Bladet inviteret indenfor, og navnet Big Mama sidder lige i dartskiven. En gigantisk kvinde slår ud med armene, vralter lidt besværet fremad og byder velkommen.

- Yeah - de var her, siger hun eftertænksomt om landsholdsspillernes besøg. Sætter sig lidt besværet på en stol, og det kulsorte ansigt lyser så op i et gigantisk smil.

- Jeg er ikke fodboldfan, men de gjorde mig til en. De kom gående gennem min dør, som havde de kendt mig årevis. Stærke personligheder, og de var meget interesseret i mine urter, siger Selina ’Big Mama’ Nomfundo, der kalder sig selv en traditionel healer med et kraftigt stænk af heksedoktor.

Bendtner ser stærk ud
Hun viser vej gennem en smal gang, hvor hun lige akkurat - og med lidt masen - kan kante sig ind i det, hun kalder sit kontor. Urter, rødder, tørrede blade, dyreskind fylder det meste af de tre kvadratmeter ud. Big Mama er klar til at arbejde.

Der er jo ingen vej udenom. Big Mama er nødt til at få den hjerteskærende sandhed at vide. Det danske landshold har scoringsproblemer, og i aften mod Cameroun skal der bare tobak i piben.

- Oh, siger hun bekymret, kigger sig lidt omkring på gulvet og får fat i en plante, der har tilbragt sit tidligere liv under havoverfladen. En undlela ziimhlophe. Den smider hun i en zinkspand med vand, mens hun kigger med beundrende øjne på et billede af Nicklas Bendtner.

- Han ser ellers stærk ud, kommer det fra heksedoktoren, mens hun drejer som en rasende på den pind hun har stukket ned i spanden.

De skal tro på det
En kavalkade af ord på xhosa flyver ud af munden på hende, og et tykt lag skum begynder at vise sig i spanden. Boblerne stiger som heliumballoner, men pludselig snurrer heksedoktoren rundt.

- Hvad hedder jeres målmand?

Svaret bliver rørt med i gryden - og både Nicklas Bendtner og Thomas Sørensen får en ekstra omgang trylleformularer. Så er Selina Nomfundo tilfreds, mens hun peger med sin perlebesatte stok.

- Nu er de opildnet, blevet opfrisket og fyldt med selvtillid. De er blevet nye spillere, stærkere, og jeg tror, de vinder, siger Big Mama og strækker armene ud, mens hun hvisker:

- Men de er nødt til at tro på det. De må være koncentreret og ikke tvivle.

Lucky Stick
For at understrege, hvor meget hun gerne vil hjælpe det danske landshold, tager hun fat i en ’Lucky Stick’. Et 20 centimeter langt stykke af en gren, der skal dyppes i vand. Vandet skal så hældes ud over kroppen - og heldet vil klæbe til en. Måske Simon Poulsen skulle have haft sådan en i sin drikkedunk …

Besøget hos Big Mama er slut. Hun lover, hun vil se kampen, for de danske landsholdsdrenge har gjort et stort indtryk på hende.

På vej ned ad skråningen i Bongani løber de vilde hunde rundt mellem børn, geder, høns og køer. De ved lige så lidt som Camerouns spillere, at Danmark har en hemmelig 12. mand, eller bare Big Mama.

Det kan ikke gå galt!

Se tv-indslag om 'Big Mama' her.

1 af 6 Sikke en nydelig mand, udbryder Big Mama, da hun ser den danske landstræner. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 6 Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, på besøg hos Big Mama, der er en elsket figur i townshippen, hvor hun både har børnepasning og suppekøkken. (Foto: Lars Poulsen)
3 af 6 En 'lucky stick', der skal dyppes i vand, som så skal hældes ud over kroppen. Så kan det ikke gå galt ... (Foto: Lars Poulsen)
4 af 6 Big Mama får sig lidt tobak. (Foto: Lars Poulsen)
5 af 6 - Oh en stærk angriber, mener Selina 'Big Mama' Nomfundo om Bendtner, da Ekstra Bladet kigger forbi heksedoktoren, der også har haft besøg af en flok danske landsholdsspillere. (Foto: Lars Poulsen)
6 af 6 Skummet i Big Mamas spand sørger for, at både Thomas Sørensen og Nicklas Bendtner spiller en stor kamp. (Foto: Lars Poulsen)
kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen