Beckenbauer: Dårlig brasiliansk stil

Den brasilianske landstræner Carlos Dunga må tage imod et par drøje hug fra Franz Beckenbauer

Der Kaiser har ikke meget til overs for Brasiliens spillestil for tiden. (Foto: AP)
Der Kaiser har ikke meget til overs for Brasiliens spillestil for tiden. (Foto: AP)

Der bliver skudt med skarpt fra tysk side forud for VM-lodtrækningen fredag.

Ikonet over dem alle i nabolandet, Franz Beckenbauer, langer ud efter den brasilianske landstræner Carlos Dunga og dennes stil at spille på.

- Træneren er sur på mig, fordi jeg siger det, men jeg beklager. For mig er Brasilien et offensivt, målscorende hold. Ikke kontrolleret fodbold, siger han ifølge Reuters Bureau med henvisning til stilen, der er blevet indført med Dungas tiltræden for godt tre år siden.

- Når jeg tænker på brasiliansk fodbold, tænker jeg på holdet fra 1970. Offensivt, offensivt, offensivt. Nu kører de med Kaká som eneste angriber og Robinho et stykke bagved.

- Jeg kan ikke genkende dette Brasilien og jeg bryder mig ikke om deres spillestil, lyder det bramfrit.

Brasserne, der som bekendt har vundet turneringen fem gange gennem tiderne, stiller op som én af de største favoritter. I øvrigt sammen med de spanske europamestre.

Ironisk blev Carlos Dunga ansat som træner efter VM-slutrunden for tre år siden - blandt andet for at få mere disciplin ind på holdet.

Brasilien vandt i øvrigt den sydamerikanske VM-kvalifikation - ét point foran Chile og Paraguay og med flere mål end nogen anden.

0 kommentarer
Vis kommentarer