Cantona beskylder Henry for hykleri

Den tidligere fodboldstjerne Eric Cantona kræver Frankrigs landstræner Raymond Domenech fyret på stedet. Cantona langer også ud efter Thierry Henry

Eric Cantona er ikke imponeret over landsmændene Raymond Domenech og Thierry Henry. (Foto: AP)
Eric Cantona er ikke imponeret over landsmændene Raymond Domenech og Thierry Henry. (Foto: AP)

Frankrigs landstræner Raymond Domenech skal fyres, for han er den værste lederskikkelse siden Ludvig XVI. Det mener den tidligere franske fodboldstjerne Eric Cantona, som også langer hårdt ud efter Frankrigs anfører Thierry Henry.

Kritikken kommer efter, at Frankrig vandt den afgørende VM-playoff-kamp over Irland på et mål, som burde være annulleret for hånd på bolden.

- Hvis det var op til mig, ville Domenech få sparket og Laurent Blanc (cheftræner i franske Bordeaux, red.) blive ansat som ny landstræner. Det er jeg ikke den eneste, som mener, siger Cantona til franske medier.

Den tidligere Manchester United-stjerne sammenligner Domenech med Ludvig XVI. Han var fransk konge fra 1774 til 1792 og blev under den franske revolution dømt til døden og henrettet i guillotinen.

Heller ikke Henry, som var manden, der tæmmede bolden med hånden inden Frankrigs afgørende scoring, slipper for Cantonas hårde kritik.

- Det mest chokerende var ikke, at han tog bolden med hånden. Men da kampen var slut, stillede denne spiller sig op foran tv-kameraerne og trøstede en irsk spiller, tre minutter efter at have snydt dem. Havde jeg været irer, ville han ikke have sluppet godt fra det i tre sekunder, siger Cantona.

0 kommentarer
Vis kommentarer