Milton: Bare ærgerligt, Irland

Tidligere topdommer afviser, at Irland kan få omkamp mod Frankrig. Der er heller ingen hjælp at hente på video

Der er ingen hjælp at hente for de skuffede irere. (Foto: AP)
Der er ingen hjælp at hente for de skuffede irere. (Foto: AP)

Selvom både de irske spillere og justitsminister Dermot Ahern kræver omkamp efter, at Thierry Henrys hånd spillede en hovedrolle, da Frankrig snuppede VM-billetten, så skal de ikke gøre sig nogen forhåbninger.

Det siger den tidligere danske topdommer Kim Milton Nielsen til ekstrabladet.dk.

- Nej, kampen kan ikke spilles om, fordi der er tale om et dommerskøn. Så afgørelsen er endelig, lyder det fra Kim Milton, der heller ikke tror, at video-billeder er svaret, når der opstår tvivl om dommeres kendelser - eller mangel på samme.

- Hvis man kan huske FCK's kampe mod Lazio, så blev der talt meget om situationer, der ikke blev vist på tv. Forestil dig, at der sidder en tv-producer, som ikke er neutral. Han kan så vælge hvilke situationer, dommeren kan se. Så kan han jo bare sige, 'Gud, det må I undskylde', hvis han 'kommer til' at slette en situation. Det vil jo betyde, at FIFA skulle stille en neutral producer til rådighed, siger han.

Mens der altså ikke er nogen trøst at hente for irerne, så håber Kim Milton Nielsen, at den svenske dommer Martin Hansson kommer sig over brøleren, der har gjort ham til den mest forhadte mand på Irland.

- Heldigvis er irerne jo et skikkeligt folkefærd, hvor andre måske ville reagere mere aggressivt. Nu skal han tænke på alle de kampe, hvor han har leveret gode dommerpræstationer. Så skal han tænke over, hvordan han og linjevogteren undgår at begå en lignende fejl i fremtiden, siger Kim Milton Nielsen og fortsætter:

- Martin Hansson skal holde fast i, at han har dømt mange gode kampe. Ellers havde han jo ikke fået sådan en topkamp. Men det er brandærgerligt, at fejlen afgør kampen. Hvis det havde været en reducering til 3-1 havde det jo været en helt anden sag, slutter han.

1 af 2 Kim Milton Nielsen føler med svenske Martin Hansson. (Foto: AP)
2 af 2 Der er ingen hjælp at hente for de skuffede irere. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer